Kategorier
Random.app

700 000 svenskar har en iPhone

Idag släpper Mediavision en undersökning av den svenska telemarknaden som visar att iPhone är oerhört populär hos svenskarna. Användandet av smartphones ökar explosionsartat och det är iPhone som drar längst fram i täten. Idag har 700 000 svenskar en iPhone och många planerar att inom kort skaffa en.

I undersökningen framkommer även att iPhone-användarna betalar mycket mer per månad än övriga gör för sin mobiltelefoni. I snitt betalar man 390 kr per månad inklusive moms. Detta ska ställas mot 230 kronor per månad för övriga. iPhoneanvändarna betalar således drygt 3 miljarder om året i telefonikostnader.

Undersökningen visar att konsumenterna har en hög betalningsvilja för nya telefoner och tillhörande tjänster. iPhone 4 har tagits emot väl trots vissa leverensproblem. Mediavision spår en fortsatt stark utveckling för smartphones och att marknaden kommer att segmenteras mer framöver med flera billigare alternativ.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

Ett svar på ”700 000 svenskar har en iPhone”

[…] Nu släpper Mediavision en undersökning av den svenska telemarknaden som visar att iPhone är oerhört populär hos svenskarna. Användandet av smartphones ökar explosionsartat och det är iPhone som drar längst fram i täten. Idag har 700 000 svenskar en iPhone och många planerar att inom kort skaffa en. Hittat vid IPhone 24. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *