Kategorier
utveckling

iPhone med 4G först 2012

Apple planerar inte att införa det snabba 4G-nätet för iPhone i den kommande versionen. Annan utveckling står före och det kommer antagligen dröja ända till 2012 innan vi får se snabb 4G-teknik i iPhone.
Den amerikanska tekniksajten Techcrunch går nu ut med uppgifterna att vi antagligen får se en ny iPhone i januari och att den kommer innehålla stöd för CDMA-nätet (Verizon). Denna utveckling i sig själv är tämligen ointressant ur ett svenskt perspektiv. Det intressanta för oss är att de menar att denna utveckling bromsar införandet av 4G, antagligen till sommaren 2012.

Apple vill inte pusha på med en 4G-iPhone när näten inte är fullt utbyggda i USA. AT&T och Verizon har ännu inte inlett satsningar på området men beräknas börja under 2011.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

2 svar på ”iPhone med 4G först 2012”

Jävligt arrogant av Apple måste jag säga. De kanske inte har fattat att det finns en marknad utanför USA för iPhone? Bara för att USA ligger efter i utvecklingen tycker jag inte att resten av världen ska få behöva betala priset för detta. Samma sak sak vi förut med iPhone. Vi har alla sett hur Apple släppte mobiltelefoner som inte hade stöd för MMS, videoinspelning, 3g, tethering m.m. Apple gör grymma produkter men att vi i omvärlden ska behöva vänta på Apple för att de vill tjäna mer pengar genom att ha ett samarbete med AT&T så väljer jag inte iPhone till min nästa telefon. 4g finns dessutom på ett par platser i Sverige och innan 2012 så tror jag stor del av Sverige kommer ha tillgång till 4g. Blev en uppsats här men blir bara så förbannad på Apple när de gör sådana grejer gång på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *