Kategorier
tredjepartsprogram utveckling

Nu kan du låsa upp din iPhone 3G

Blott några dagar efter att den nya modellen släpptes har den första metoden för att komma förbi telefonens operatörslås presenterats. Precis som när iPhone Classic en gång första gången låstes upp handlar det om en metod för att trixa med simkortsläsningen.

Historien upprepar sig alltså – genom en speciell adapter är det möjligt att manipulera telefonen så att den accepterar ett simkort från en annan operatör, i tron att det är ett så kallat ”testkort”.

En nackdel är att användaren förlorar specialtjänster som är knutna till operatören – men eftersom Telia ännu inte implementerat Visual Voicemail  så är det knappast något som de svenska användarna gråter över.

Läs mer hos Techguru och Gizmodo

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Av daniel

Daniel har hackat Iphone sen dag ett. Eftersom han då och då arbetar åt Ett Annat Företag Som Tillverkar Mobiltelefoner föredrar han vara lite hemlig.

32 svar på ”Nu kan du låsa upp din iPhone 3G”

Jag fattar inte vad som hände…(?) Antagligen eftersom dem inte pratade något språk jag förstår flytande…

Nu kanske jag inte behöver ångra mig att jag band mig till Tele2 i 9 månader till!!!!!!!!!!!

hmm, intressant att den går att låsa upp nu. Problemet är ju bara att man måste antingen teckna ett bundet abonemang på minst 18 månader för att få loss en iphone, men det finns ju faktiskt en utväg för er som vill köpa en telefon kontant och använda den med ett annat abonemang nu.

Gäller bara att ni hittar någon som har ett abonemang hos telia som är bundet mer än tre månader som inte vill ha ngn iphone. Denna person kan sedan ”köpa ut” en telefon (man kan bara köpa en enhet per person och bundet abonemang) och sedan låsa upp den.

Jag har köpt 3 st i-sim smart phone och ingan av dom har fungerat. så nu har jag ett sönderklippt sim kort. Och en Iphone 3g som inte går att ringa från!!!

gocke det e bara att beställa ett nytt kort av den operatör du har, det e inga problem

men att låsa upp iphone med sim adapters e skitsnack, det funkar INTE, har en iphone 3G från USA och jag funderar kraftigt på att gå till telia och låta dom låsa upp den och sedan byta till deras operatör. för det måste man göra om man vill låsa upp den genom dom,

det går att låsa upp den på ett mjukvara sätt, det e det alla affärer som säljer iphone runt hela världen gör men det e bara de som jobbar i de affärerna som vet hur man gör, konstigt att det inte har kommit ut hur man gör men så är det, hört att man låser upp den genom itunes

Har inte vart så aktiv här längre bara för att jag har hittat ett kort som funka!

Så nu kör jag Tele2/Comviq/ Sweden 3G på min iPhone, funkar super bra! Fungerar utomlands oxå! Iaf i Frankrike/Korsika! No problem!

Gocke, vilket och vart köpte du ditt kort? Jag vill också ha ett för tillfälligt, nästa år så kmr alla affärer kunna att låsa upp iphone 3G, det e bekräftat, jag gick till netonnet ida och de sa det. men jag behöver en telefon nu också, så jag skulle vara tacksam om du kunde säga vart du köpte ditt kort 🙂

tja jag köpte min iphone utomlands och jag råkade låsa den en dag och nu undrar jag hur man låser upp den ? finns det nån program eller nått ?

Jag har en iPhone låst till Telenor.
Vilket sätt fungerar att låsa upp operatörslåsningen? Jag vill använda ett tele2-kort.
Är alternativen sim-adapter eller mjukvaruupplåsning? Vilket av dessa fungerar bäst och kan någon länka till exakt leverantör av dessa tjänster?

Mvh,
Oskar

Det finns exempelvis ett sim-kort som heter

”Rebel Sim Lås upp din iPhone 3G”

Säljs på Tradera för ca 160 kr. — FUNGERAR DETTA???

Tja! kan man ha sitt 3 abbonenang i en olåst iphone? eller är tre korten låsta och funkar bara i en tre mobil?

Ja det går utmärkt att ha ett 3-kort i en iPhone 3G så lnge telefonen är upplåst.

Dock fungerar inte kortet i ”gamla” iphone 2g (den första modellen) eftersom det är fel sorts simkortsläsare.

Jag har en kompis som ska åka till Amerika snart.. så ska han köpa en iphone 3GS så fråga han om jag ville ha en också.. Men så kommer min fråga.. dom är väl operatörslåsta ? kan man låsa upp dom om man ger den till någon affär eller hur funkar det? Och hur blir det med Å,Ä,Ö? kan man skriva dessa bokstäverna?
Tack!

För tillfället går det finfint att låsa upp telefoner som köps i USA med hjälp av verktyget Blackra1n, du kan läsa mer om det på https://iphone24.se/blackra1n-laser-upp-alla-iphone-modeller/ .

ÅÄÖ är inget problem eftersom telefonen saknar riktiga tangenter, du ställer helt enkelt om språkvalet till svenska.

Kom bara ihåg att du får väldigt svårt att utnyttja din garanti om du köper telefonen utomlands, Många väljer att köpa telefonen från Telia, Telenor eller Tre för att slippa oroa sig över problem med måndagsexemplar.

Men garantin är väl world wide? så man kan bara skicka in de till någon apple affär? Jag kanske har fel:P Men jag har ju 3 som abonemang, kan jag inte bara lämna in den till 3 så dom låser upp den? eller måste jag ladda ner programm också?
Tack för svar!

hej! jag har ihpone 3gs 32 vill den lås till 3 vill låsa upp den till tielia 2.. kan man göra det?? tacksam för svar..

om man köper en iphone i sverige med svenskt sim kort men man bor utomlands borde man då istället köpa en där man bor, eller en i sverige eftersom jag kommer hem på sommarna och kommer nog flytta tillbaka om typ två år?

Vilket land handlar det om? Det bästa vore nog att, om möjligt, köpa en iphone 4 som är helt fri från operatörslås till att börja med ( går i vissa länder tex uk, Italien, Frankrike…)

28 jun 2010 kl. 23:45 skrev ”Disqus” <>:

jag bor i Belgien 🙂 hmm okej och om man köper en sån kan man då stoppa in vilket sim kort som man vill, eller?

Jepp, du har tur. Belgien är ett av de länder där
konkurrenslagstiftningen tvingar Apple och operatörer att erbjuda helt
olåsta alternativ. Kolla med t.ex. Mobistar, de har sålt olåsta
iphones förut.

2010/6/29 Disqus <>:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *