Kategorier
tredjepartsprogram

redsn0w och ultrasn0w tar nu bort operatörslås på iPhone 3GS

iPhone Dev Team har nu uppdaterat sina program för att ta bort operatörslås, redsn0w och ultrasn0w. Det är nu, förutom på de äldre modeller som redan stödjs, även möjligt att låsa upp iPhone 3GS med iPhone OS 3.0.

Gruppen förklarar i ett uttalande sitt handlande och beskriver varför de väntat med släppet, trots att det tidigare bekräftats att jailbreak var möjligt.

Vi inser att vi gjorde vissa människor upprörda (t.ex. befintliga 3GS-ägare) med vårt tidigare meddelande om att vi ville hemlighålla 3GS-iBootfamiljens säkerhetshål tills dess 3.1 var ute. Vårt syfte var att informera så många som möjligt (inom rimliga gränser) innan vi avslöjade hålet, eftersom vi visste att Apple skulle täppa igen det omedelbart. Men allt detta gick om intet när purplera1n släpptes, eftersom det utnyttjade samma säkerhetshål.

För den som vill pröva på de nya verktygen är det väldigt viktigt att inte uppgradera sitt baseband, eftersom framtida upplåsningar då omintengörs.

Vi rekommenderar att du noggrant läser samtliga instruktioner och kommentarer på iPhone Dev Teams hemsida.

(Vi fick det här tipset redan igår via Björn (tack igen!) när programmen publicerades via The Pirate Bay, men för allas säkerhet väntade vi med att publicera nyheten tills dess att iPhone Dev Team släppt informationen på sin blogg).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *