Kategorier
Random.app

Succé för iPhone 3G: 1 miljon sålda telefoner, 10 miljoner nedladdningar

Apple har ny släppt information om försäljningssiffrorna efter fredagens lansering av iPhone 3G.


Under de tre första dygnen sålde Apple och partners över en miljon enheter – den magiska gränsen passerades redan vid söndag lunch. Steve Jobs jämför i ett pressmeddelande med de 74 dagar det tog att sälja den första miljonen iPhone ”classic” – men då hade var marknaden å andra sidan begränsad till ett land. I och med fredagens släpp finns nu iPhone officiellt i 21 länder.

Även på nedladdningsfronten har releasen innebärt en smärre succé och även något av ett huvudvärk för Apple – då AppStore periodvis varit nere på grund av den höga belastningen. Det finns idag mer än 800 program att ladda ner till iPhone – så sent som i torsdags var antalet begränsat till 500. Sen butiken lanserade har mer än 10 miljoner nedladdningar initieras – men det har i dagsläget inte presenterats några siffror som visar på hur fördelningen mellan gratis- och köpeprogram har varit.

Av daniel

Daniel har hackat Iphone sen dag ett. Eftersom han då och då arbetar åt Ett Annat Företag Som Tillverkar Mobiltelefoner föredrar han vara lite hemlig.

3 svar på ”Succé för iPhone 3G: 1 miljon sålda telefoner, 10 miljoner nedladdningar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *