Kategorier
Random.app

4000 belgiska iPhones stulna

Ibland går det inte som man tänkt sig, och nu verkar några anhängare till helikopterrånarna utfört ett lite enklare inbrott än helikopterrånarnas kupp, men de lyckades med att få tag på de sedlar iPhones man var ute efter.I måndags morse upptäckte personal på logistikföretaget Ceva i Belgien att man var ett inbrott rikare på lagret. Någon gång under helgen hade tjuvar/illasinnade personer/iPhone-fantaster via brandstegen klättrat upp på taket och genom ett hål i taket tagit sig in rakt till platsen där runt 4000 iPhones förvarades, och dessa lade man sedan labbarna på.

De iPhones som lagrades hos Ceva var på väg till operatören Mobistar, och enligt De Standaard betyder de långa väntelistorna tillsammans med denna stöld en mindre katastrof för Mobistar. Man meddelar att man har en ny extra-leverans på ingång (men som vanligt när det gäller leveranser från Apple har man ingen aning om när den egentligen ankommer) samt att stölden inte kommer orsaka förseningar vad det gäller julhandeln.

Om du inom kort ska besöka Belgien och är sugen på att köpa en iPhone uppmanas du att hålla dig ifrån iPhones som säljs på gatorna, och istället titta in hos riktiga telefonbutiker. Patti Verdoodt på Mobistar vill nämligen poängtera att man har serienummer på telefonerna, och att de är spärrade och därför ganska värdelösa när man väl försöker trycka igång dem.

Läs mer: De Standaard, AppleInsider

[Bildcred: Gizmodo]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *