Kategorier
apple

Apples fantastiska utveckling över 10 år

Apple har utvecklats på ett imponerande sätt under de senaste 10 åren. Det sker mycket inom teknikvärlden och Apple är ett av de företag som leder den utvecklingen. När iMac släpptes mässade Steve Jobs om att den skulle vara det centrala i personers digitala liv. På bara 10 år har apparaten för ändamålet krympts så den passar i fickan. Inte bara det, iPhone 4 har 16 gånger så mycket minne, 8 gånger lagring och mer en dubbelt så mycket datakraft. Dessutom kostar en iPhone 4 nästan hälften av vad en iMac gjorde.

Exemplet ovan visar något otroligt och det har gett effekter försäljningsmässigt. 2009 sålde Apple 10 miljoner Mac-datorer (laptops och stationära). Samtidigt sålde förtetaget 45 miljoner iPhone. Under nästa år räknar man med att försäljningen av iPad ska gå förbi förbi den totala försäljningen av mac-datorer.

Apple växer och nu kommer statistik som visar att företaget är näst störst i världen. Framgångarna har avlöst varandra för Apple och aktien har rusat uppåt, vilket vi rapporterat tidigare. Bara i år har aktien stigit med 37% och har ett totalt börsvärde på 267,5 miljarder dollar. Denna siffra gör att Apple nu går om Petrochina och placerar sig som världens näst största företag efter Exxon Mobil. Förväntningarna på Apple fortsätter att vara stora. I genomsnitt förväntar sig analytiker en kursökning från dagens 292 dollar till 343 dollar per aktie för Apple.

Via Gizmodo

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *