Kategorier
app store

Bambuser nu i App store

Förra veckan berättade vi i förbifarten om att den svenska streamingtjänsten Bambuser laddat upp sin app till App stores granskningskö och under fredagen publicerades applikationen för allmänheten att ladda ner till sina iPhones och använda.

På fredagsmorgonen gick Bambuser ut i sitt nyhetsbrev och berättade att en ”riktig” iPhone-applikation nu finns att tillgå i App store i stället för det tidigare programmet som krävt en jailbreakad iPhone.

Applikationen är mycket enkel. Först behöver du ett konto på Bambuser.com som du sedan använder för att logga in i appen. Du blir tillfrågad om Bambuser får använda din GPS-position och om du tillåter detta visas din position när du sänder videon på en karta bredvid videon. För att gå live trycker du på live-knappen och när du avslutat din sändning laddar applikationen upp en bättre version av sändningen för de som tittar på inspelningen senare, en funktion som är valfri.

Dessutom fungerar applikationen förutom i iPhone 3GS även på iPhone 3G som inte har någon videokamera. Detta kan man även gå runt i och med att Apple nu godkänner applikationer som tar screenshots av skärmen och sätter ihop till en videofeed.

I en mailinglista svarar Leo Giertz, en av Bambuserappens utvecklare, på frågan om Apple öppnat upp ett publikt API för videostreaming:

Nej, det finns inget sånt API, det som numera är tillåtet är UIGetScreenImage(), kombinera det med en NSTimer och du har ”video”. 😉

Bambuser är gratis i App store

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *