Kategorier
app store

Livesänd med Ustream från iPhonen — Bambuser på väg

Äntligen är iPhonen en fullfjädrad mobil för journalister som absolut vill vara först på plats med senaste nytt. Förutom att twittra, maila, fota och allt annat en journalist i dagens snabba medievärld behöver så kan den, förutom att även ringa, sända live-video.

Tidigare har man endast med hjälp av jailbreaking kunnat sända live-video från sin iPhone och ut på internet, men nu har Apple godkänt den första applikationen du kan använda för att direkt sända ut video från iPhonens kamera till streamingtjänsten Ustream.TV.

När du startar kan du välja om du vill strömma live eller spela in lokalt för att sedan ladda upp videon till Ustream. Du kan under inställningarna välja hur stor upplösning och kvalitét du vill ha på sändningarna/inspelningarna, om du vill ladda upp videorna till Facebook och Youtube. Du kan även låta Ustream twittra ut i ditt Twitter-konto så fort du börjar sända från telefonen.
Om du accepterar att dela med dig av din position kan man även se varifrån du sänder.

När du väl sänder kan du se chatten som hör till sändningen och skicka ut poll-frågor till tittarna.

Tidskriften Mobil och deras Iphonebloggen tipsar även om att Ustreams applikation även fungerar i iPhone 3G som ju egentligen inte har någon videoupptagningsfunktionalitet.

Dessutom meddelar den svenska livevideo-streamingsajten Bambuser i dag att man skickat in en liknande app till Apples App store och dess ökända godkänningsprocess. Vi önskar de lycka till!

Bild: davidking

4 svar på ”Livesänd med Ustream från iPhonen — Bambuser på väg”

Man var väl tvungen att spela in och sedan ladda upp med Qik? Om man inte använde deras app som krävde jailbreak alltså.

Svara

Får se om Apple nu straffar Bambuser för att de kört jailbreakat under så lång tid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *