Kategorier
tredjepartsprogram

Bläddra och köp tidningar direkt i din iPhone

Lonely Planet i min iPhone

Att det är väldigt lönsamt att låta potentiella kunder bläddra och ”provsmaka” på produkter i ett smidigt och enkelt användarinterface är Apples iTunes Store ett tydligt bevis på. Zinio tar lärdom av det och presenterar en beta för ett ”tidningsställ” för iPhones.

Zinio är ett amerikanskt förlag som säljer digitaliserade versioner av kända magazin som BusinessWeek, MacWorld och Technology Review. Det kostar bara en bråkdel av det normala priset att köpa en prenumeration på en digital amerikansk utgåva: en årsprenumeration ligger ofta på $20-30. Det finns också ett skapligt stort svenskt utbud med tidskrifter som First Poker, Café och Mobil. Det svenska utbudet är dock inte allt lika prisvärt.

Med sin demoprodukt ”Mobile Newstand” får alla iPhone- och iPod Touchägare gratis bläddra och läsa i ett urval av tidskrifter som Zino erbjuder. Om man gillar en artikel är det bara att ”dela med sig” till en vän via share-knappen.

Med iPhonens fiffiga zoom-teknik går det, tro det eller ej, faktiskt rätt bra att läsa gamla hederliga tidningar i telefonen. Vi har dock ännu inte studerat mer bildorienterade produkter som Playboy…

Antagligen kommer Zinio börja ta betalt för Mobil Newstand när den lämnar beta-fasen, så passa på att prova nu!

Via AlltOmTidskrifter.

Andra bloggar om: , , ,

2 svar på ”Bläddra och köp tidningar direkt i din iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *