Kategorier
Random.app

Försov du dig imorse? Skyll på Telia

Under natten ställdes tiden i ett okänt antal iPhones (och även andra mobiltelefoner) på Telias nät bak två timmar, vilket gjorde att vissa personer som använder sin iPhone som väckarklocka fick en ofrivillig sovmorgon.

Det var Telias tidsservrar som i samband med planerad serverunderhåll råkat ställa om klockan i servern så att den går två timmar efter den riktiga tiden. Dessa tidsservrar är de som bland annat ser till att mobiler ställer om sig till vinter- och sommartid utan att du som användare behöver tänka på det. Servrarna skickade under natten ut de felaktiga inställningarna till ett flertal mobiler, och enligt Telia själva ska det bara röra mobiler på Gotland och i Östra Svealand (där Stockholm ingår), men enligt personer på Twitter har det skett även utanför dessa områden.

Roger Åberg från Macfeber tipsar på Twitter om hur du manuellt kan ställa tillbaka tiden om du råkat ut för problemen:

Alla som har iPhones: Kolla klockan! Den verkar ha fuckat upp sommar/vintertid. Gå in i inställningar>Allmänt>Datum & tid och slå av auto.

Telia har till SvD sagt att problemen sedan 11-tiden på förmiddagen ska vara lösta och att uppdateringar ska ha gått ut till området.

Råkade du ut för problemen? I så fall: var, och har det löst sig?

Via Joakim Jardenberg och Nikke Lindqvist

2 svar på ”Försov du dig imorse? Skyll på Telia”

Hej! Jag bor uppe i Västernorrland och igår ställde min mobil om sig, 2 gånger! Men det är inte det värsta, min väckarklocka som inte har någon funktion alls att atälla om sig automatiskt hade också ställt om sig. Men tur för mig, min klocka visade en timme för mycket så jag kom för tidigt inte för sent. Men senare på dagen, när jag ställt klockorna till rätta igen så hände det en gång till. Den visade en timme för mycket.

Och nu idag hade en kompis till mig, hennes klocka hemma (inte mobilen) ställt om sig så hon kom försent.

Hur förklarar man detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *