Kategorier
app store

IKEAs iPhone App är en succé

IKEAs iPhone app som lanserades i slutet av juli har genast blivit en framgång. Appen är utvecklad av iDeal Apps tillsammans med IKEA Sverige. Det är den första officiella IKEA-applikationen på den svenska markanden.

Syftet är att hjälpa användaren med förberedelser för sitt IKEA-besök. I IKEA-appen kan användarna se aktuella kampanjer och erbjudanden, söka efter IKEAs produkter, se aktuella lagersaldon, skapa inköpslistor och hitta information om olika IKEA varuhus.

Efter lanseringen gick IKEAs iPhone-applikation direkt upp i topp på App Stores lista över de mest nedladdade applikationerna. Dessutom har IKEA-appen mottagits med bra omdömen från användarna.

Jürgen Buchman CTO och Victor Iosif VD hos iDeal Apps beskriver arbetet med appen samt kommenterar responsen från användarna i ett pressmeddelande:

”Det var en utmaning att skapa en applikation för ett företag med en sådan omfattande produktkatalog som den IKEA tillhandahåller. I utmaningen låg inte bara själva utvecklingen av appen utan även att ta fram koncept och design”

”Vi är otroligt glada att se responsen från användarna. IKEA valde att tänka kundnytta istället för ren marknadsföring. Ingen har tidigare kopplat lagersaldo i realtid till en kundanpassad app. Detta är verklig kundnytta. Det syns även i reaktionerna hos användarna som är genomgående mycket nöjda”

Vad tycker ni läsare? Är IKEAs app en hit? Recensera den gärna i vårt app-community.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

3 svar på ”IKEAs iPhone App är en succé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *