Kategorier
app store

In-app-köp nu för gratis-appar

In-app-köp har sedan iPhone OS 3.0 funnits tillgängligt i iPhonen, men endast i appar du betalat för, och alltså inte gratis-appar. Men nu har det ändrats på detta, och slipper vi kanske äntligen alla lite-versioner av betalprogram?

App Store fullkomligt översvämmar med lite-versioner av betalprogram. Inte så konstigt egentligen eftersom Apple inte tillhandahåller någon vettig lösning för att provköra appar innan man bestämmer sig för att köpa spelet för en halv hundring. Lite-versionerna kan till exempel ha innehållit reklam, och i andra fall har man skalat ner på funktionaliteten eller byggt demo-appar (de två sistnämnda metoderna är vanligast).

Men nu verkar vi närma oss ett slut på detta. Apple skickade nämligen ut ett mail till alla iPhone-utvecklare och meddelade att man nu tillåter in-app-köp även i appar som kostar gratis i App Store. Detta bäddar för lite bättre demo-appar som inte är brandade som lite-appar, men som har färre funktioner än om du bestämmer dig för att köpa fullversionen inne i appen. Detta medför förhoppningsvis även att vi får se en storrensning av App Storen som i dagsläget inte är någon fröjd att använda.

Men om detta slår igenom måste Apple även ta fram ett nytt sätt att visa fullversionens kostnad – annars lär många kunder bli besvikna och lämna sura recensioner på apparnas review-sidor.

Now you can use In App Purchase in your free apps to sell content, subscriptions, and digital services.

You can also simplify your development by creating a single version of your app that uses In App Purchase to unlock additional functionality, eliminating the need to create Lite versions of your app. Using In App Purchase in your app can also help combat some of the problems of software piracy by allowing you to verify In App Purchases.

[Läs mer: Marco.org]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *