Kategorier
app store utveckling

iOS 4.2 gör musiker glada med MIDI support

För några veckor sedan kom förhandstitten på iOS 4.2. Air Print och svenskt tangentbord var de största nyheterna för oss svenskar, vilket vi beskrev i en tidigare post. Lite i skymundan hamnade den för musiker mycket intressanta nyheten att iOS 4.2 kommer ge stöd för MIDI. Betatestare har funnit att det nya operativsystemet kommer stödja CoreMIDI framework. Core MIDI kan bli mycket viktigt för utvecklingen av musik-appar till iPhone. MIDI stöd innebär att en iPad eller iPhone kan fungera som en touchscreen-controll för all musikutrustning med MIDI. Utvecklare kan skapa multitouch sequencers för att kontrollera MIDI-hårdvara. Omvänt kan man med en MIDI-keyboard koppla in sig mot iPhone eller iPad för att spela musik med de mjukvarusynthar som finns i dessa.

Utvecklarna har naturligtvis redan börjat gräva i möjligheterna och sannolikt kommer apparna på området växa explosionsartat. I klippet ser ni Pianist Pro för iPad med Line 6 MIDI Mobilizer Interface.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YtbU6UoPKR8&feature=player_embedded[/youtube]

Via IHaveSynth.com

iOS 4.2 för iPhone, iPad och iPod Touch släpps i november och blev nu väldigt mycket mer intressant för alla musiker.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

2 svar på ”iOS 4.2 gör musiker glada med MIDI support”

Måste bara rekommendera en sajt. Precis beställt min iphone 4G på http://www.abomera.se. En grym sajt som listar alla aktuella mobiler med abonnemang så att man kan jämföra olika mobilabonnemang och välja det alternativ som passar bäst, själv valde jag den med tre eftersom den var förmånligast. Längtar tills den kommer hem!

Jag älskar denna blogg !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *