Kategorier
Random.app

Iphone i Sverige: Telia är fortfarande lågoddsare

Redan för ett halvår sen backade vi upp teorin att Telia får rättigheterna till att sälja iPhone i Sverige: då var det en Teliachef som skrytit lite om att han satt och ringde med en olåst iPhone. I dag skriver Veckans Affärer att Telia bekräftat att förhandlingar med Apple pågått och fortfarande pågår.

Telia är egentligen den enda sammarbetspartnern för Apple: ingen operatör har en matchande EDGE-täckning (för ”Classic iPhone”) eller ett lika bra utbygt 3G-nät (för den kommande modellen som förhoppningsvis lanseras redan i maj eller juni). Tre har i år varit halvvägs på väg ut från landet efter en lång historia med lönsamhetsproblem. Även i skandinavien är Telia Sonera betydligt starkare än den tredje kompatanten: Telnor.

Enligt IDG har parterna ännu inte kommit överens i vinstdelningsfrågan – men de finner säkert en nivå som gör båda parter glada. Apple och Telia är företag med köpstark kundbas som accepterar premiumavgifter i utbyte mot stabilitet, täckning och status.

Andra bloggar om: , , ,

6 svar på ”Iphone i Sverige: Telia är fortfarande lågoddsare”

Men Telia har ju inte en köpstark kundbas.. De har ju inte ens rätt typ av kunder för ifånen.

@fredrik: hur har du värderat näten då? Min personliga erfarenhet är att de båda suger så fort man lämnar storstädernas tullar.

Det är väl själv klart att apple väljer telia. bästa nät och teckning har ingen annan operatör. edge och 3g nät säger väl mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *