Kategorier
Random.app

Mer stöd för teorin att Telia får iPhone-rättigheterna

Uppdaterad: Det är sen länge bekräftat att Telia kommer att sälja Iphone.

OBS!: Apple listar nu Telia som enda återförsäljare av Iphone 3G i Sverige. Du har möjlighet att beställa information om Iphone från telia.

MacWorld rapporterar att Mats Sjödin på Telekomnyheterna fått en väldigt kraftig hint om att det inte blir Telenor, utan Telia, som vunnit kampen om att få lansera iPhone i Sverige. Enligt Sjödin ska en kompis på Telia ha påstådd fysisk tillgång till en iPhone med svenska inställningar, en telefon som ringer via telias nät.

Till MacWorld säger han:

– En bekant till mig på Telia ringde i morse från sin iPhone med Teliaabonnemang installerat, svensk mjukvara och allt. Inte fulhackad alltså.

Att det skulle bli jätten Telia, och inte det i sverige relativt svagare Telenor, som vunnit kampen är för oss på Iphone24 inte helt orimligt. Telia är den enda operatören som riktigt satsat på EDGE och har samtidigt det absolut bästa 3G-nätet, fördelar som väger tungt både vid lansering och den dag 3G-modellen släpps. Telia har samtidigt en väldigt stor ekonomisk styrka och kan utan vidare problem satsa de licenspengar som initialt krävs för att binda kunder till sig.

2 svar på ”Mer stöd för teorin att Telia får iPhone-rättigheterna”

[…] Samtidigt slår sig Dagens Nyheter samman med Telenor och lanserar en ‘tidningsmobil’: en Nokia 6210 med specialabb som innebär gratissurfning på mobil.dn.se. Frågan är väl om det blir propplösaren som stimulerar mobilsurfning i stor skala. Jag är skeptisk: trafikpriserna för dataöverföringar måste ner ordentligt på alla abonnemang först. Eller så blir det kanske iPhone med sitt flatrate-abb för vuxna pojkar som har råd att betala hög månadsavgift. DN-läsning i Safari på en skimrande iPhone låter mer frestande än i en sunkig finnhäck (med ett flatrate-abbonemang läser man ju rubbet ‘gratis’, även om det nu visar sig vara Telia som knyckt åt sig ensamrätten för iPhone). […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *