Kategorier
apple

iPhone lanseras i Kina – i censurerad version

Det är efter många om och med dags för Apple att lansera iPhone i Kina. Men det är inte den vanliga iPhonen som släpps, utan en censurerad version utan WiFi. En flopp, påstår vissa, eftersom importerade iPhones kostar mindre – och har WiFi.

Runt sju svenska laxar får du hosta upp om du bor i Kina och vill köpa den officiella iPhonen som i lanserades i det 60-åriga landet Kina i fredags. Men det är inte den iPhone du ser var och varannan människa hålla i handen här hemma i Sverige eller resten av de iPhonifierade länderna. Nej, det är en specialversion som är censurerad på sin Wifi efter att Apple gått med på de kinesiska myndigheternas krav på att skala av funktionen från telefonen.

Om man ändå vill ha Wifi i sin iPhone behöver man inte betala mer för den bättre versionen. Tvärtom! På den gråa marknaden säljs nämligen importerade och upplåsta iPhones för runt 20% mindre än priset för den officiella telefonen. Det beräknas att runt 1,5 till 2 miljoner av dessa telefoner redan finns på China Mobiles nät, Kinas största telefonoperatör som har över 508 miljoner kunder. Den officiella iPhonen lanseras på operatören Unicoms nät som hanterar runt 143 miljoner kunder.

Dessutom måste du på de 6000:- för telefonen lägga till abonnemangskostnader för minst två år, vilket gör att slutpriset hamnar på ungefär 20 000 svenska kronor.

AP: iPhone comes to China without key feature
The Apple Blog: iPhone Launches in China

[Foto: BitzDaddy]

5 svar på ”iPhone lanseras i Kina – i censurerad version”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *