Kategorier
Random.app

iPhone – en affärsmobil?

Vi fick ett mail från Norbi Heim, student vid högskoleprogrammet Internationella Affärer, som ville ha ett mer oberoende svar än han skulle ha fått om han knatade in till en telebutik. Så passar iPhonen som affärsmobil, då? Njae, det beror på.

Jag har på senare tid blivit mer och mer intresserad av den nya iPhone 3GS. Faktum för att min flickvän har en iPhone 3G och jag har kikat väldigt mycket på den. Är en mobilmänniska och har haft de flesta modeller på marknaden och de flesta märkena men aldrig en iPhone. I dagsläget har jag en Nokia E71 som jag snart haft i ett år vilket är ett under men har varit supernöjd med den. Läser ett program på högskolan som heter Internationella Affärer och behöver en telefon med möten och att allt står på skärmen, med andra ord en affärstelefon.

Vad tror ni? Jag skriver till er pga att ni kanske kan se på mitt problem ur ett mer objektivt synsätt, inte som alla försäljare som bara snackar för sin sak och sin provision och vill sälja. Är det värt att satsa på en iPhone, en telefon jag kan ”nada” om? Har den affärsinställningar? Kan man ha alla möten på startskärmen som på affärstelefoner som Nokia E71 etc?

Hurdan är batteritiden på en iPhone? Använder mp3 större delen av dagen. Har även haft två stycken touch telefoner innan och  har inte gillat det, men har hört att iPhone gör det mycket bättre, är det värt att satsa?

En del människor säger att iPhonen bara är en nöjesmobil, en del säger att den kan passa som affärsmobil.

  • Dagens kalenderhändelser visas inte på en gång, utan för att nå dessa krävs två touchningar från låst läge. (Om man inte vill jailbreaka sin iPhone, då finns det sätt att få en dynamisk låsskärm.)
  • Det jag tänker på först när du nämner ”affärsinställningar” är att iPhonen stödjer Microsoft Exchange och synkar mail, kontakter och kalender i realtid med push.
  • Om du använder push-mail och surfar lite under dagen samt även lyssnar på musik ganska mycket så krävs det att du låter iPhonen ladda varje natt (och det beror egentligen inte på dåligt batteri, utan att du faktiskt använder den mer än andra telefoner).
  • iPhonen skulle man ju nästan kunna kalla för modern till de touch-mobiler som poppat upp på senaste tiden, och iPhonens touch är nästintill fantastisk.

Jag skulle föreslå att du under någon/några dagar lånar din flickväns iPhone (om hon nu går med på det 🙂 ) och testar den under en dag.

2 svar på ”iPhone – en affärsmobil?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *