Kategorier
Random.app

IPhones batteritid är vad som utlovats

Eftersom marknadsföring och sanning inte alltid går hand i hand, speciellt när det gäller batteritid på bärbara enheter, är det intressant att jämföra de siffror som presenterades innan iPhone-lanseringen med data från skarpt användande.  Vid en jämförelse ser man iPhone håller vad som utlovats.

Engadget har låtit sina medarbetare använda  iPhone på olika sätt och klockat batteritiden. När vi  ställer upp siffrorna bredvid Apples officiella information ser det ut så här:

 

 

Apples information

Verklig tid

Ljuduppspelning

Upp till 24 timmar

31 timmar, 23 minuter

Videouppspelning

Upp till 7 timmar

7 timmar, 5 minuter

Videouppspelning med datapush i bakgrunden och 15 minuters intervall

5 timmar 24 minuter

Internetanvändning 3G

 

Upp till 5 timmar

6 timmar 30 minuter

 

                                                                            

Resultatet visar att i en sprillans ny iPhone alltså håller vad Apple har lovat – men då får vi också komma ihåg att batteritiden kommer att förminskas i samma takt som din iPhone åldras. Eftersom batteriet inte är fastlött i de nya modellerna så kommer vi förhoppningsvis snart att kunna byta till fräsha batterier för en rimlig kostnad i framtiden.

 Testerna genomfördes med 3G aktiverat (men ej anslutet förutom i Internettestet), Wifi aktiverat (men ej anslutet), Bluetooth avstängt,  Datapush avstängt i de två första testerna och aktiverat på det två senare. Ljudlyssning skedde med iPhones standardhörlurar och mediumvolym. Ljusstyrkan på skärmen var satt till ”medium” och autobelysningsfunktionen var avstängd.

 Hur är dina erfarenheter av iPhones batteritid? 

 

Av daniel

Daniel har hackat Iphone sen dag ett. Eftersom han då och då arbetar åt Ett Annat Företag Som Tillverkar Mobiltelefoner föredrar han vara lite hemlig.

14 svar på ”IPhones batteritid är vad som utlovats”

Jag upplever batteritiden som usel! Mitt håller bara ca 30-40 timmar… när jag endast sms.ar.. kollar någon hemsida ett kort tag.. sedan ligger mobilen på spar.. Ska de va så???

Ja min iPhone är ju urladdad efter 2 dags användning. Hälften av tiden ligger den på viloläge. Trodde det skulle vara bättre än så. Typ samma klass som Samsungtelefonernas batteritid som är bland det sämsta som finns.

Nu har jag inte skaffat någon iPhone ännu, men jag har läst i diverse forum att det finns en hel del man kan stänga av för att spara batteriet. När man inte använder GPS kan man t ex slå av ”Platstjänster”, det verkar spara en hel del.

Innan man klagar för mycket på batteritiden kan man ju jämföra med Nokias nya ”flaggskepp” N96 (från Nokias hemsida):
Taltid (3g): 2.5 timmar
Video (offlineläge): 5 timmar
Musik (offlineläge): 14 timmar

Inte så imponerande. Fast på Nokian kan man förstås enkelt byta batteri…

Som tidigare användare av diverse olika WindowsMobile-enheter är jag klart imponerad av hur iPhone hushåller med resurserna!

Använder jag min HTC på samma sätt som iPhone 3G:n så håller batteriet max ett par timmar, och med iPhonen klarar jag mig lätt en hel dag!

Är det värt att köpa en iPhone? Jag har en kompis som har en 8GB liggandes hemma (inte 3G). Jag smsar och pratar mest i telefon, har en ipod till det andra. för 2 000 sränn är ju inte så mycket.. får man ju inte en mycket bättre mobil för annars.

Och är verkligen batteritiden så dålig? =/ Räcker den i 2 dagar är väl det ganska bra? Och finnsd det nått sätt att byta batteri på`?

Från 100% till 0% på 5 timmar, i standby under natten. Det är så länge min håller, helt ny från butik.

Jag har köpt en iPhone hos Telia utan abonnemang. Detta gäller företag och det gäller att läsa det finstilta som inte ens Telias personal hade läst… utom Kerstin. När jag ringde kuntjänst så visste de faktiskt det också men inte i den första butiken jag var inne i.

Skitbesviken på min arbetstelefon 3g 16gb
Batteriet håller max 5 timmar och då har jag ringt 10 samtal och tagit emot 10 st samtal total samtalstid 35 min
Har stängt av allt som går att stänga, HJÄLPER INTE ALLS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *