Kategorier
apple

Kvinna bestulen på iPhone, Steve Jobs kommer till undsättning

Någon vecka innan jul blev en kvinna i Brooklyn bestulen på sin iPhone på tunnelbanan. Strax därefter fick hon ett automatiskt utskickat mail om att hennes iPhone begärts att bli utbytt. Trots bevis vägrar polisen att hjälpa henne och allt hopp om att få tillbaka telefonen verkar borta. Eller?

Två veckor innan det nya året skålas in blev Alisa rånad på tunnelbanan. Bland annat fick rånarna med sig hennes iPhone som hon sedan anmälde till polisen. En dag innan nyårsafton fick damp ett mail ned i hennes inbox som berättade att någon begärt att få just hennes iPhone utbytt. Några samtal senare fick hon bekräftat att det var hennes stulna telefon som begärts att bli utbytt och Alisa trodde att hon rätt lätt nu skulle kunna få tillbaka sin telefon. Där trodde hon fel. Ingen hjälp fanns att hämta eftersom hon valt att inte polisanmäla stölden.
Trots att hon hade bevis på att telefonen som var på väg att bytas ut verkligen var hennes gav man inte med sig och till slut mailade Alisa sjobs@apple.com – Steve Jobs – och bad om hjälp, något som tidigare visat sig hjälpa vid andra tillfällen.

Några dagar efter hennes mail till Jobs ringde en högt uppsatt person upp Alisa och fick klart för sig att Apple har personer som enbart jobbar med liknande saker och att de har en speciell procedur för just stulna telefoner som dyker upp igen.

Läs merGizmodo
Bild: smith

2 svar på ”Kvinna bestulen på iPhone, Steve Jobs kommer till undsättning”

Det som är lite viktigt i sammanhanget är att hon faktiskt inte anmälde den stulen från början utan först efter att den dykt upp, därav problemet med bevisningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *