Kategorier
Random.app

Segeryra!

Äntligen! iPhone 4 lanseras idag i flera länder, däribland Sverige. Vissa butiker hade nattförsäljning, precis som vid första Sverigelanseringen 2008.

Likt vilda fotbollsfans gick köpare loss på butiker över hela Sverige och operatörernas system gick varma, när iPhone 4 äntligen lanserades i Sverige.

På Kungsgatan i Stockholm hade Telia, Tre och The Phone House säljstart vid midnatt. Köerna var långa, och för att få perspektiv på storleken filmade Roger Åberg från Feber.se alla de människor som vallfärdat till Kungsgatan denna fredagsnatt för att lägga vantarna på en splitterny iPhone 4.

iPhone24’s Christian Bolstad var även han på plats för en ny lur. Vid 01.30 var köerna fortfarande långa. Telia’s kö var den längsta, ungefär tio gånger längre än kön till Tre. Teliakön ska ha sträckt sig så långt som över en halv kilometer.Tre kön vs. Telia-kön.

Långt ifrån all action i huvudstaden köar Kristoffer Forsgren i Linköping. Det rapporteras dock att han nästan tre timmar efter sin YouTube-postning inte längre är ensam.

Anton Johansson räddade Kristoffer vid tretiden med lite mat och sällskap.

Ungefär vid kvart över två rapporterade Johan Stenström att pärlan landat i hans händer.

Uppdatering: I Jönköping var man tre tappra köare, rapporterar Joakim Green.

Vid niotiden på fredagsmorgonen fick även han gå hem med en alldeles ny iPhone 4.

Samtidigt som fältet var befolkat gick servrarna ännu varmare.

Telia klarade sig förhållandevis skapligt, Tre hade störningar och Tele2’s servrar var under perioder helt oåtkomliga, eller gick inte att genomföra beställningar hos. Telia lät i år varje kund köpa upp till fem iPhone’s, något fler än tidigare år.

10 svar på ”Segeryra!”

Telia i Västerås verkar bara ha fått in ca 50 4:or, och här klantade de till det ordentligt med kö systemet. Folk satt och väntade utanför sedan tidigare natt och kön blev förstås längre och längre. När Telia sedan öppnade så hade 2 olika kö lappar, en för privat och en för företag. De flesta som suttit en hel natt och väntat var förstås vanliga privat kunder men sedan kunde företags kunder som kom in i butiken 10.10 ta en företagslapp vilket gjorde att de kom fram direkt. Dessa telefoner gick åt snabbt och min flickvän som kom till butiken strax före 09.00 fick kölapp 27 men vad hjälpte det då 18 företags kunder hann före och telefonerna var slut 3 nummer före hennes. Man blir måttligt irriterad!!!

Ännu mer irriterad är jag på Telenor som inte sålde 4:orna kontant, jag har 1 års bindningstid kvar hos dem och ville uppgradera min 3Gs till en 4:a. Dom tänker då inte på kunderna som de har nu. Aldrig mer Telenor!!

finns fortfarande ipfone 4 på siba i nordstan i gbg.. gick in där och när ja fråga om dom hade nåra kvar titta han lite frågande på mej och svara ”javisst” precis som om ja va dum.. lixom vi fick dom ida va tror du?!:)

ja va på ett par ställen innan och alla hade slut såklart. på telenor där ja började kolla så sa dom att dom inte tar in några olåsta för rädlsa för jailbreak och m.m. sen sa han att dom inte kommer sälja kontanta mobiler som är låsta till telenor men hänvisade vidare till phonehouse och elektronikbutiker läs siba elgiganten etc.

ja gick till phonehouse, slut men kommer på onsdag och det ska inte vara några problem att köpa en mobil kontant låst till telenor i 12 månader när dom väl kommer nästa leverand.

gick vidare till siba i nordstan som ligger lite gömt så folk har nog inte tänkt på den alls för dom hade kvar. tio i 7 ikväll.
men svaret på om ja kunde köpa en kontant men låst till telenor var att dom inte får sälja dom på annat sätt än genom förlängning eller nytecknande av abonnemang, order från apple,

lite olika budskap men jag skiter i va dom får göra. kan ja få en hos phonehouse så tar ja den varesej dom får eller inte:) sibasäljaren kändes dock lite tveksam så ja undrar om han förstått instruktionerna. på telenorsäljaren lät d som att telenor valt att inte sälja mobilen utan abonnemang men att den går utan problem att köpa utan abonnemang men operatörslåst till telenor i en annan affär läs ovan.. så ja vi får la se:)

Får hoppas de säljer kontant men låst i en snar framtid, annars får man väl åka till Danmark eller Norge och köpa en som inte är operatörslåst alls. Förstår inte varför våran svenska Apple Store inte gör likadant som i Norge och Danmark. Där kan man ju beställa icke operatörslåsta direkt på hemsidan 🙁

Det är så fruktansvärt synd om Jimmy. I tre inlägg i rad har han nu gnällt på omständigheterna. Skyll dig själv, boka online och kom tidigare till Teliaaffärn nästa gång. Torka tåren och ryck upp dig, emo.

Själv köpte jag tio stycken på premiärdagen.

Javisst är det synd om mig,, men hade du läst ordentligt så hade du kunnat få fram att jag inte har Telia utan Telenor och de säljer inte utan abonnemang utav nån anledning, Visst hade jag kunnat stå i teliakön och köpt en där, men att betala 2 abonnemang känns inte så lockande. Men nästa gång lovar jag att jag inte väljer Telenor…

Tjejen har Telia och hon stod i kö tidigt, men där så fick företagskunder helt plötsligt gå före.. Så det var nothing we could do!!

Beställde en hos telia över internet, i kvittot stod detta:”
Direkt efter beställningen skickar vi ut ett skriftligt avtal. Leverans av varan sker först när du har skrivit under och skickat tillbaka avtalet till oss.”
med andra ord måste jag vänta på ett papper, skriva på pappret och SEN skcikar de min iPhone? verkar ju heldumt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *