Kategorier
Random.app

Stopp för prylar på USA-flyg

Sedan det bombförsök som stoppades på ett flyg till USA förra veckan har den amerikanska regeringen nu ställt hårdare krav på säkerheten till de flygbolag som anländer USA. Bland annat får passagerarna inte lämna sätet under inflygning och måste hålla sina händer synliga.

Efter den bomb som var nära att detonera på ett flygplan som höll på att landa i Detroit har USA skärpt reglerna för ankommande flyg till landet, under en timme innan landning (tiden varierar från bolag till bolag) tillåts till exempel passagerarna inte att lämna sitt säte ens för att besöka toaletten, man får heller inte använda elektronik eller andra prylar samt blir fråntagen kudde och filt då man måste ha sina händer synliga. I vissa fall får man dock ha en bok i handen (men bara en pappersbok, ingen iPhone eller Amazon Kindle-pryl i handen här inte).

Detta för att, enligt Gizmodo, passagerarna inte ska veta planets exakta position under inflygning och därmed är till exempel system där kartor visar flygplanet avstängda, något även de skärmar som i en del flyg sitter vid varje plats har varit.

Dock rapporterar flygbolaget JetBlue via sitt twitterflöde att man nu kan se på TV under flygturen, en följd av att TSA (Transportation Security Administration) ska ha lättat på reglerna och låter piloterna ta en del egna beslut om passagerarna får ha saker i sina knän, om kartor med planets position får visas o.s.v., enligt en anonym källa till nyhetsbyrån Reuters.

Läs mer
Gizmodo
Reuters

Foto: juverna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *