Kategorier
app store utveckling

Utveckla iPhone-app på 12 timmar

Är det verkligen genomförbart att fixa ihop en iPhone-applikation på ett halvt dygn? Ja, det går faktiskt – något som David Quinlan och hans vän Roy bevisat. Med hjälp av 12 timmar och 6 koppar kaffe fick de ur sig en app och efter sig lämnade de några tips för de som vill göra samma sak.

Det började med den enkla frågan om vad kompisarna skulle äta till lunch. När de lunchat klart har de redan börjat planera sin app som, just det, ska förenkla olika val. På två dagar, tolv timmar totalt på ett café så blev de klara med sin app för att skicka in för granskning. Mycket turligt nog publicerade Apple appen bara två dagar senare.

Nedan följer några tips killarna lämnade efter sig till de som vill göra likadant:

Gör det inte själv
Ta hjälp av någon som vet och respekterar din expertis, och ta hjälp av din partners expertområden och komplettera varandra. Dessutom är det mer att göra än man tror.

Multitaska
Fördel med att vara två eller flera personer: när den ene börjar skissa på hur applikationen ska se ut rent designmässigt kan den andra börja koda på grunden och så vidare.

Använd Dropbox
I stället för att skicka filer över mail, via ett USB-minne eller liknande till varandra – skaffa ett Dropbox-konto var och skapa en delad mapp så blir den processen mycket enklare.

Testa! Testa! Testa!
Se till att testa applikationen ordentligt innan du skickar in den till Apple, du vill inte ha ett kraschande program i App storen.

Fler tips och hela berättelsen hittar du på Gizmodo.

Foto: Nogwater

Ett svar på ”Utveckla iPhone-app på 12 timmar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *