Kategorier
Random.app

Video: så här reparerar du en iPhone

Efter att med olika nivåer av ångest reparerat såväl iBooks, Powerbooks och iPod 2G så är det egentligen inget jag rekommenderar – men så här gör du om du vill skruva isär och reparera en trasig iPhone 3G.

11 svar på ”Video: så här reparerar du en iPhone”

Det är faktiskt lättare än vad man tror. 🙂
Har själv öppnat min och bytt glasskivan + LCD-skärmen efter en liten olycka.
Många av våra kunder har gjort detsamma och sparat några tusen i reparationskostnad.
//Danne

Hej,
Det skulle jag kunna göra men jag orkar inte/har ingen videokamera/iPhone 3GS än heller. 😉
Har dock precis fått en stor spricka i bakstycket på min vita iPhone 3G så när jag väl har hittat en originalreservdel som passar är det dags att öppna telefonen igen.
Tänkte byta batteri också denna gång samt metallramen (som blev skadad för att ingen hade talat om att man snyggast öppnar sin iPhone med sugpropp :-).

Läs tipsen på:
http://www.mailshop.se/iphone-3g/3gs-tillbehor/reservdelar/glasskiva-m-digitizer-iphone-3g/3gs.html

Skrev dessa tips eftersom detta var den info jag själv saknade även efter att ha kollat på diverse YouTube-videos.

Vi har sålt minst 100 st reparationskit för glasskiva (där verktyg och laserskuren tejp också ingår) samt över 20 LCD-skärmar.
Hitills har 2 personer misslyckats med att utföra monteringen korrekt (98% av våra kunder klarar alltså detta galant :-).
När Telias partner tar ca: 2.500-3.000:- för att utföra motsvarande eftersom det inte går på garantin, är det såklart motiverande att göra det själv för under 600:-.
Det ÄR lättare än vad man tror, bara man är noggrann, har gott om tid på sig och tar det lugnt. Man behöver inte lossa ”moderkortet” i telefonen utan själva glasskivan och skärmen är som gjorda för att bytas ut (man kan gissa att Apple fick en del skit eftersom detta var typ omöjligt på iPhone 2G).
Du bör dock ha lite tålamod och vara hyfsat händig för att lyckas, så är det ju helt klart.
//Danne
Mailshop.se

Hej!
Ni kan alltid lämna den till http://iphonereparation.se för lagning! Om ni känner för att göra det själva så kommer vi inom kort även ha försäljning av original-glas till bäst pris i sverige!

MVH Patrik / iphonereparation.se

Hur gör man om simkortsluckan har fastnat så att man inte kan byta simkort?

Måste man skruva isär hela telefonen?

Hej!
Skulle det vara så att hjälp behövs med reparationen är ni varmt välkomna till http://fixaiphone.se/ . För den som vill utföra reparationen själv går det även bra att beställa reservdelarna via webbutiken.

Med vänliga hälsningar / Julius FixaiPhone.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *