Kategorier
app store

5 IM-appar

I måndags tipsade vi om ett stycke appar som använder push-funktionaliteten (7 närmre bestämt), nu är det dags att lista de mest populära chatt-applikationerna, och här hittar vi lirare som IM+, Quicksilver och Beejive, tre appar som även de stödjer push.

Beejive

75:-

Beejive och IM+ är de riktiga tungviktarna här, som bägge ansluter till en rad tjänster, bland annat MSN, AIM, Yahoo!, Google Talk, Facebook och ICQ. Men med all den funktionaliteten kommer också en lika stor prislapp – 75:-. Stöd för push.

IM+

75:-

IM+ har, förutom det vi skrivit under Beejive, även stöd för Twitter (@mentions och direktmeddelanden) och Skype. Även IM+ har en saftig prislapp på 75:-. Stöd för push.

Björn Olsson har på sin blogg ställt Beejive och IM+ mot varandra i ett test där han klockat tid och bedömt andra moment. Läs!

Man märker även att Beejive och IM+ är riktad mot MSN-generationen eftersom man byta bakgrundsbild i chattfönstret och göra andra liknande justeringar.

eBuddy

Gratis!

eBuddy är en app vi inte hört mycket om, trots att den är gratis, ansluter till MSN, Gtalk och Facebook – och som grädde på moset erbjuder den även push. Den enda nackdelen är att du kan stanna inloggad och ta emot push-meddelanden max 30 minuter efter att du stängt ner appen.

Palringo

38:- eller gratis

Palringo finns både som gratis- och betalversion, bägge med stöd för push. De kan ansluta till MSN, AIM, Facebook, Yahoo!, Google Talk och ett antal protokoll till. Det som skiljer betalversionen åt är att den har längre anslutningstid (längre tid att ta emot pushmeddelanden), du får se dina kompisars avatarer, skriva meddelanden i landskapsläget (vrida på iPhonen och få större tangentbord) och kunna byta teman.

Quicksilver

15:-

Quicksilver är nog den snyggaste appen på listan, tråkigt nog kan du bara ansluta till ditt Google Talk/XMPP/Jabber-konto, men det lätta priset, 15 riksdaler, gör att vi förlåter appen. Push ingår.

[Bild: Eric Rice]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *