Kategorier
tredjepartsprogram

AIM, .mac, ICQ, och MSN direkt i din iPhone via Apollo IM

Även om det ibland är lätt att glömma bort det så ju faktiskt iPhone ett kommunikationsverktyg – men varför begränsa sig till att enbart tala i telefon, skicka email eller sms?

Med hjälp av Apollo IM så kan du ansluta till en eller flera av dina favoritnät för IM (instant messaging). Som Mac-ägare har du antagligen redan ett .MAC-konto för iChat. Den som har vänner med PC har antagligen ett MSN-konto. Om du är Oldschool så har du såklart kvar ditt ICQ-nummer (hur många siffror långt är ditt?).

Sedan senaste versionen har Apollo IM stöd för UTF-8/Unicode, vilket öppnar upp för fullfjädrat internationellt snack.

Installationen av Apollo IM kräver som många andra verktyg att du har en jailbreakad telefon. Så här gör du:

  1. Öppna Installer.app på din telefon
  2. Välj ”Community Sources”, och sedan install
  3. Välj ”BSD Subsystem”, och sedan install
  4. Välj ”Apollo”, och sedan install

Vill du läsa mer? Kolla in Apollo IM’s officella hemsida.

Uppdaterat pga av fråga: Och ja, det går att skicka in Apollo in i bakgrunden medan du gör annat 🙂

10 svar på ”AIM, .mac, ICQ, och MSN direkt i din iPhone via Apollo IM”

Lat som man är orkar man inte installera det och testa förrän man fått svar på detta: ligger det i bakgrunden och säger till när man fått meddelande, så att man exempelvis kan lägga luren i fickan eller pyssla med annat under tiden? Eller måste man ha det aktivt för att skicka och ta emot meddelanden?

Hej Alex!

Bra fråga som vore en självklarhet att informera om i inlägget, svaret är: jadå, Apollo IM hoppar fint tillbaka till bakgrunden, så du kan göra andra saker men fortfarande vara online på ditt favoritnät 🙂

vad konstigt. Installerade det, testade och det stod att jag loggade in men inga kontakter syntes. Så jag loggade ur, stängde av och försökte igen. Men nu blir det bara felmeddelande om att den inte kan koppla upp mot servern? Har även försökt ominstallera…

1.1.4 står det att jag har… Men det är så konstigt att det först gick utmärkt att koppla upp, fast utan kontaktlista, och sen när jag startade om så kommer det upp att den inte kan koppla upp mot servern.

funkar fortvarande inte trotts att ja ersatte host filen, ja instalera patchen oxå som fanns i tweaks, de är ett cp program helt enkelt, ja vill få de o funka men de går bara inte 🙁

Den vill verkligen inte för dig ? 🙁

Har du övervägt någon webbaserad lösning som meebo.com ? Det erbjuder ju inte alls samma funktionalitet men är ju alltid något ..

Svensk såld (Telia) denna program hittar jag inte. Finns det kanske med ett annat namn eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *