Kategorier
Random.app

Aktivera MMS på din iPhone

Nu när du har uppgraderat iPhone 3.0 så är det väl dags att aktivera den efterlängtade MMS-funktionen?

Suzanne på Telias iPhoneblogg tipsar om att du automatiskt kan få MMS-inställningarna för din Telia-iPhone sända via telenätet genom att skicka ett SMS till nummer 4466 med texten ”mms”, om något skulle gå snett, eller om det är för lång väntetid på svaret (enligt kommentarerna är det lång kö) så går det även att knappa in inställningarna manuellt. Efter att inställningarna är på plats startar du sedan om telefonen.

Om du har köpt en iPhone via Telenor så får du lägga in dessa inställningar manuellt under Inställningar -> Allmänt -> Nätverk -> Mobilt datanätverk -> MMS

APN:
services.telenor.se

Användarnamn/Username:
Skall ej anges

Lösenord:
Skall ej anges

IP-Adress:
172.030.253.241

MMSC:
http://mms/

MMS-Proxy
Proxyserveradress:
172.030.253.241:8799

17 svar på ”Aktivera MMS på din iPhone”

Vill bara påpeka att det man gör genom att sms:a mms till 4466 när det gäller Telia är att aktivera tjänsten MMS. Då brukar även inställningarna komma på plats. OM de inte gör de så kan man lägga in dem manuellt.

Lycka till!

Hej tack för tipset. Men på min telenor iPhone hade inställningarna redan ploppat på plats.

Finns det något ställe där man kan få tag i smijlisar till iPhone? Jag köpte ett på Applestore men det fungerar bara på iPhone köpta i Japan Så det är värdelöst för mig. Jag tycker att det är lite jobbigt att inte kunna skicka med smijlisar med SMS. Anser att den funktionen är nog lika viktig som att kunna skicka MMS

har nyligen köpt iphone 3gs med telenor. Får inte mms tjänsten att fungera. Har återställt inställningarna och följt anvisningarna. Någon som vet?

Jag köpte en iPhone som födelsedagspresent till frun som har Tele2. Inga problem med surf och att skicka MMS. Däremot vägrar den ta emot MMS. Tele2 skickar bara SMS med en webblänk där man kan se MMSet. Nån som har en aning om hur man fixar detta?

hej,
jag har iphone 3g med 3.1 och Tele2 som operatör.
ingen jawbreak eller sånt.

jag undrar:
Hur gör jag för att kunna skicka och ta emot mms? går det?
Och man ska kunna videofilma numera med nya uppdateringen 3.0 OS redan och jag hade den uppdateringen och nu 3.1 uppdateringen
men filma kan jag inte göra!!

NÅGON?? pliiiiiiiiiiiiiiiz

jag har problem med swirlymms senaste ver kan ta emot bilder men video och ibland text faller bort någon som har rätt inställningar för tele2 eller lösningen
mvh

har tagit reda på svaren til mina frågor.

på tele2´s hemmsida kan man få inställningar till mms på iphone 3g och 3gs och det fungerar väldigt bra.

video fungerar endast på de nyaste iphones (köpte min 12 månader sen och den är för gammal)

jag vet inte om det hjälper nån men det funkade inte för mig pga att jag hade mobildata avstängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *