Kategorier
apple

Apple gör rekordvinst tack vare iPhone – tar dessutom 72% av japansk smartphonemarknad

Samtidigt som Apple släpper bomben, ett rekordkvartal med skyhög försäljning och den största vinsten någonsin, rapporteras det att man nått 72% av japanska smartphone-marknaden.

Det går bra nu, som Petter uttryckte det. Apple redovisade nyligen sin försäljning under första kvartalet 2010. Siffrorna var över förväntan, och ledde till den största vinsten någonsin för företaget.

Det var främst den enorma försäljningen av iPhone’s som gjorde rekordkvartalet. Man förväntade sig sälja 7 miljoner telefoner, men sålde aningen dramatiska 8.75 miljoner iPhone’s. Enligt en analys av Silicon Alley Insider kommer nu 40% av Apple’s intäkter från iPhone. Även försäljningen av Mac-datorer gick bra, 2.94 miljoner sålda Macar, 2.7 miljoner förväntade.

Trots hypen kring iPhone står iPodförsäljningen stadigt. Försäljningen uppgick till 10.89 miljoner iPodar, fast förväntningen var 9 miljoner.

Samtidigt som Apple rapporterar rekordkvartal med nettoinkomst på 3.07 miljarder dollar, skrivs det om hur man i Japan tagit stora marknadsandelar på smartphonemarknaden.

Trots pratet om att japanerna är för moderna och ligger för långt fram i teknikens utveckling för att köpa Apple-produkter har försäljningen av Macar ökat med 51 procent jämfört med för ett år sedan, och av de smartphones som sålts senaste året beräknas alltså 72 procent vara iPhones.

Läs mer hos Appleinsider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *