Kategorier
utveckling

Wow! Android portat till iPhone

Älskar du iPhone men vill ha lite variation? Nu är det till sist möjligt att komplettera iPhone OS med  dualboot och Android.

Utvecklaren David Wong AKA planetbeing, grundaren av iphonelinux-projektet (som vi skrev om redan 2008), har nyss släppt en patch för Android-kernel 2.6.32 som gör det möjligt att köra Googles mobiloperativsystem på hans iPhone 2G. Tack vare OpeniBoot, en alternativ bootloader för iPhone, är det möjligt att välja mellan iPhonenens egna operativsystem och Android vid omstart.

Än så länge stödjer idroid, som projektet heter, enbart iPhone 2G och befinner sig i alfa-läge: bland annat är systemet för det trådlösa nätverket är något instabilt. Upphovsmannen uppnanar alla som vill se en vidareutveckling att bidra i form av donationer av pengar eller kod-patchar.

Se den åtta minuter långa presentationen av iDroid och lämna sedan några glada hurrarop i kommentarsfältet här.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5yO2KQHkt4A [/youtube]

Har du en iPhone 2G? Kommer du att testa Android?

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

8 svar på ”Wow! Android portat till iPhone”

Helt galet. Typiskt Varför-projekt… Men otroligt kul att det finns människor som lägger ner så här mycket energi på att göra någonting så galet.

Ni är medvetna om att det inte finns någon androidversion som heter 2.6.32 va? (Senaste är 2.1)

Linux däremot…

Vad ska man säger om en hack som denne? Han har det som yrke, kanske? Eller: Arbetslös nörd. Att köra Android i IPhonen känns som att sitta i en Ferrari med VW bubblans motor…. Dessutom finns det bättre program för Iphone än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *