Kategorier
Random.app

Polisen intensiferar iPhone HD-undersökning

Efter att den amerikanska tekniksiten Gizmodo under förra veckan publicerade bilder på vad som med all sannolikhet ser ut att vara nästa generations iPhone så har Apple begärt assistans från rättsväsendet. Igår slog således polisen sönder dörren till Gizmodo-redaktören Jason Chen’s hem och beslagtog datorer och annan teknisk bevisning.

Efterdyningarna av vad som började med en fylla på en bar i Redwood City tar inte slut: efter att det framkommit att Gizmodo betalat $10000 för iPhone-protoypen har den kaliforniska polisen, efter anmälan från Apple,  inlett en förundersökning om stöld.

När Chen och hans fru kom hem sent på fredagkvällen fann han dörren till sin villa inslagen och huset fullt av poliser. När polisen väl lämnade huset tog de med sig Chens iPad, ett flertal datorer och annan teknisk bevisning – något som kan komma att ses som en kränkning av Chens källskydd.

Detta är  Jason Chens egen berättelse:

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

3 svar på ”Polisen intensiferar iPhone HD-undersökning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *