Kategorier
Google

Apple köper upp kartföretag – snart dags för skilsmässa med Google?

Håller Apple och Google på att förbereda för skilsmässa? Det verkar nästan så. Tidigare har man hamnat i gräl om huruvida Google Voice-appen egentligen hanterades och för några dagar sedan verkar det som att Google börjar rulla ut reklam i maps-applikationen. Nu verkar det även som att Apple köpt upp ett kartföretag — separation nästa?

Apple och Google har blivit bråkstakar på senare tid verkar det som. Google-människor har kickats från sina poster i Apple styrelse, och Google har viddat sina affärsområden genom att presentera operativsystem och andra saker som närmar sig Apples produkter.

För bara några dagar sedan började kartapplikationen i iPhone som helt är baserad på Google Maps att visa sponsrade länkar i kartlistningarna. Apple och Google har även bråkat om huruvida Apple egentligen behandlade Googles Google Voice-app i ansökningsprocessen.

Nu kommer även uppgifter om att Apple även ska ha köpt upp kartföretaget Placebase under tysta överenskommelser.

Flera bloggar spånar och tror att Apple vill använda företaget och dess kunskap och produkter för att göra en bättre kart-app till iPhonen med lager som t.ex. visar brottsligheten i ett område, och som man kan lägga ovanpå ”grundkartan” och andra funktionaliteter. Andra tror att man istället kommer använda företaget för att göra geo-positionerings-funktionerna i iPhoto bättre.

Men något verkar absolut vara på väg att hända, och det är bara att vänta på nästa händelse som får skilsmässan att komma närmre.

[Bild: Steve Garfield]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *