Kategorier
app store Google

Google: ”Apple avslog Google Voice”

Apple avslog tidigare under sommaren Googles ansökan om att få in deras Google Voice-app i App Store. Det hela togs upp av amerikanska myndigheter då man misstänker att AT&T, den enda operatör i USA som säljer iPhone, försöker få monopol på telefonsamtal.

Det hela är en mycket komplicerad historia, men ungefär så ser det ut. Apple har även gått ut och sagt att man samarbetat och fört samtal med Google, samtidigt ska Eric Schmidt, ordförande i Googles styrelse och VD på Google, under sommaren blivit av med sin post i Apples styrelse. Man förnekar dock att det hela ska ha samband med Google Voice-affären.

Det senaste som hänt är att Google publikt har publicerat sitt svar till the Federal Communications Commission (amerikansk motsvarighet för svenska Post- och telestyrelsen), de som utreder händelserna, som innehåller deras historia till hur det hela gick till.

Apple ska, enligt Google, helt enkelt tryckt på nej-knappen med anledning att man har en nummerknappsats som kan misstas vara nummersatsen i telefon-delen i iPhonen.

Google skriver även att en Google Latitude-app ska ha avslagits på grund av att den replikerar kart-programmet i iPhone. (Där Google är leverantör av kartorna.)

En representant från Apple har uttalat sig angående Googles version:

We do not agree with all of the statements made by Google in their FCC letter. Apple has not rejected the Google Voice application and we continue to discuss it with Google.

[Silicon Alley Insider]

[Bild: weboo]

4 svar på ”Google: ”Apple avslog Google Voice””

Jag förstår inte det komplicerade i situationen. Apple har med all sannolikhet sagt liknande ”-i dagsläget godkänner vi inte applikationen men vi godkänner den om ni ändrar det här och det här.” vilket Google såklart tolkar som en ny avvisning varje gång det svaret uppkommer. I praktiken är det ju avvisningar men från Apples sida är det såklart med förhandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *