Kategorier
apple

Applikationsorkester på Sveriges iPhonetätaste camp

Under helgen samlade över 400 medienördar på en ö i Blekinge skärgård för att snacka web, sociala medier och allt därtill. iPhone24.se var med på Sveriges kanske iPhonetätaste camp.

Det började med tanken att samla några webentusiaster och diskutera. Tio stycken, eller däromkring. Det slutade med 250 deltagare på Sweden Social Web Camp 2009. I fredags gick andra upplagan av campet, SSWC 2010, igång, med över 400 deltagare.

TV4’s Lisah Pettersson var också på plats, och såg till att omvärlden kunde få sig en uppfattning om detta fenomen.

iPhone24.se var på plats på Tjärö, på Sveriges förmodligen iPhonetätaste camp. Överallt fanns Appleprodukter, och till och med i Allsångstexterna lyste närvaron av hundratals äppelmärkta produkter genom.

iPhone i allsångstexter från SSWC
Foto av Therese Göterheim på Flickr.

Trenderna vänder fort i den digitala världen, heter det, och istället för ett vanligt band hade SSWC en alldeles egen Applikationsorkester. Förklaringen, enligt Niclas Strandh, var enkel – det hade helt enkelt blivit för tungt och klumpigt att ta med sig riktiga instrument, och möjligheterna till något så innovativt blev så klart större på ett nördcamp. Se den beryktade Applikationsorkesterns framträdande:

Video av Andreas Ivarsson på Flickr.

Artikelbild av Pelle Sten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *