Kategorier
Random.app

Batterisparartips kan man aldrig få för mycket av

Batteriet i iPhonen tar slut snabbt, det är inget vi ska förneka. Men ibland tar det slut lite för snabbt. Via den eminenta bloggen Lifehacker får vi ett par tips som kan rädda både den sista slurken batteri på din iPhone och kanske ditt liv.

Om du har saker som 3G, push-notifikationer för både mail och appar, ringer mycket och surfar en hel del med din iPhone under en vanlig dag så får du antagligen ladda din iPhone varje natt. Det är nog inte heller så ovanligt att batteriet då och då tar slut redan på kvällskvisten. Hos bloggen Lifehacker hittade vi en megapost med batterisparartips för vanliga mobiltelefoner, däribland iPhone. Vi har snott några tips som ni med ovanstående vanor kanske kan ta till:

  • Undvik att telefonen blir varm och förvara den utanför fickan. Att inte lägga elektronik i solen är nog en självklarhet, och vissa uppmanar även att hålla telefonen utanför byxfickan mer än kortare stunder då den värms upp även då.
  • Slå av 3G. Att surfa och göra andra saker med 3G påslaget kan visserligen göra under när det gäller hastighet, men det är en riktig batterislukare. Om du inte bryr dig om att saker och ting går lite långsammare kan du slå av 3Gn.
  • Slå av allt annat som Bluetooth, WiFi, GPS-funktioner, push-notifikationer, automatiska epost-hämtningar och dylikt. Bakgrundsfunktioner som automatisk epost-hämtning, Bluetooth och WiFi-funktionen som då och då letar efter nya nätverk (även om du inte aktivt går in i den menyn) kan vara riktiga energibovar. Slå av dessa om du vill spara på batterierna.
  • Sänk skärmstyrkan.
  • Använd mobilanpassade sidor. Om sidan du tänker surfa till har en mobilanpassad sida (t.ex. mobil.aftonbladet.se eller m.sr.se) så bör du använda den då inte lika mycket data behöver laddas ner som den normala versionen av sidan består av.

Har du egna tips? Tipsa gärna bland kommentarerna!

[Bild: Irish Typepad]

2 svar på ”Batterisparartips kan man aldrig få för mycket av”

Slå av 3G är föga effektivt för användare med 3 som operatör. Detta nämns aldrig bland alla dessa batteri”tips”.

TAKENTOOYOUNG: Där har du en poäng. Fast jo – i stort sett samtliga batterisparartips innehåller punkten 3G.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *