Kategorier
app store tredjepartsprogram

Blocket nu till iPhone

Bättre sent än aldrig. Idag lanserade Blocket sin iPhone-applikation där du positioneras, kan söka efter pryttlar att köpa och till och med lägga upp annonser direkt från iPhonen, komplett med bild och alla andra detaljer.

När vi öppnar programmet frågas vi på en gång om man vill tillåta positionering. Vi positioneras rätt i Örebro län (man går bara ner till länsnivå, precis som på Blocket.se, vilket gör att felpositionering antagligen blir ytterst ovanligt). Man kommer sedan till de senaste inlagda annonserna för länet, men kan söka direkt via sökfältet.

Det första intrycket man får av sökfunktionen är att den är plottrig. Man får, förutom möjligheten att skriva in vad man letar efter, även välja vilket län man vill söka i, om man vill ha med angränsande län, om det är säljes- eller köpes-annonser, om man vill ha med företagsannonser och hur man vill sortera sökresultaten. Då man även trycker in tangentbordet blir allt mycket ihoptryckt, vi skulle gärna se en bättre lösning på detta. Man kan även välja att spara sökningar som bevakningar, men då vi inte hittar något om push notifications eller andra sätt att bli varse över nya annonser inom bevakningen antar vi att man själv får gå in och kolla manuellt. Vi får hoppas på att push notifications dyker upp i nästa version av programmet, då push är ett ypperligt användningsområde här.

Även funktionen som gör det möjligt att direkt från iPhonen lägga in en annons verkar komplett, och är mindre rörig än sökfunktionen. Den enda buggen vi hittade i programmet är att man även med iPod Touch i menyn för att lägga till bild får upp menyvalet Ta bild. Väljer man det kraschar applikationen.

Blocket är gratis i App Store

3 svar på ”Blocket nu till iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *