Kategorier
Random.app

Nyskapande Parisguide väcker reslust

Glöm bort bökiga papperskartor, skyltar och tråkiga Google Maps-mashups, med Mobile City 3D Paris flyger du fram över den franska huvudstaden.

Med en storlek på drygt 450 megabyte kräver Mobile City’s första stadsguide för iPhone inte bara en stor del av lagringsutrymmet, det tar även en stund att installera programmet.

För den som inte kan franska innebär även det franskspråkiga defaultläget något av ett problem, något som dock lätt löses genom att man ställer om telefonen till engelska och sedan startar om programmet. När telefonen sedan ändras tillbaka till svenskt läge minns Paris 3D fortfarande att det är engelska som gäller.

Funktionsmässigt så skiljer sig inte Paris 3D så mycket från andra reseprogram – det som erbjuds är rent av standardfunktioner i en modern elektronisk turistguide: den som befinner sig i Paris kan automatiskt utgå från sin egna geografiska position och lista bekvämlighets- och serviceinträttninger i närheten, söka efter hotell, polistationer etcetera. Det är även möjligt att manuellt ange en valfri adress att utgå i från.

.

Å andra sidan spelar Paris 3D i en helt egen division när det gäller presentationen. I stället för tråkig och trött rita upp objekt med Googles kartjänster visar programet Paris ovanifrån i flygplansläge. Genom att knipa och dra med dina fingrar kan du inte bara zooma in och ut utan även ändra betraktningsvikel: du kan helt enkelt snabbt röra dig över Fankrikes huvudstad som om du vore fågel modell snabbare.

För snabbt går det, snabbt som tusan. Staden ritas rappt upp på telefonens skärm och sökträffar indikeras genom att byggnader och torg färgkodas utifrån kategori. Bekvämt och enkelt kan du inspektera ett objekt, lägga ett bokmärke och sen fortsätta utforska staden.

Om du hittar något som du vill dela med dig går det att maila en adress-länk direkt inne från programet.

Mobile 3D City – Paris kostar 65 kr i AppStore. I höst kommer versioner för Android, Windows Mobile, and Symbian S60.

3 svar på ”Nyskapande Parisguide väcker reslust”

Intressant med iPhones positionering direkt i browsern. Genom att surfa in på http://www.taganode.com via din iPhone så kan du hitta alla restauranger, pizzerior, caféer, wifi-platser, gym osv som är i närheten av din mobil. Tjänsten är fri att börja använda över hela Sverige. Fler länder läggs in kontinuerligt.

/Vincent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *