Kategorier
Random.app

Dan Nilsson och iPhonebutiken.se

I samband med Iphones officiella Sverigelansering imorgon slår entreprenören Dan Nilsson upp portarna för iphonebutiken.se – landets första nichade affär som kretsar runt vår älsklingsmobil. Vi högg tag i Dan för att höra vad han tror och tycker om iPhone, Telia och reservdelar.

 
 

Hallå där Dan Nilsson, e-handlare som imorgon officellt lanserar iphonebutiken.se!

Du levererar en rätt skarp kritik mot att Apple gett Telia möjligheten att ensam lansera iphone i Sverige?

Framförallt tycker jag att deras prissättning lämnar mycket att önska. För dyra månadsavgifter och långa bindningstider som begränsar antalet individer som har möjlighet att köpa en iPhone.

.. men är det inte i samklang med Apples tradtion att inte ha konsumentprodukter för alla utan ligga i det lite dyrare segmentet? Varför är det så viktigt att många ska kunna ha en iphone?

När iPoden gjort sitt intåg ökade de medvetenheten för mp3-spelare, höjde kvaliteten och konkurrensen på alla nya produkter. Apple satte standarden både design- och funktionsmässigt. Jag skulle bli otroligt besviken om Telias prissättning och monopol gör att iPhonen inte kommer får tillräckligt stor spridning i Sverige. Det kommer att hämma utvecklingen inom branschen.

Av allt att dömma ser Telia och Apples upplägg ut att bryta mot både svensk och europeisk konsumentlagstiftning, vilket tyder på att Telia lite i bakgrunden kommer att tvinga sälja ”kontantkortstelefoner”. Vad skulle ett rimligt pris på en sån vara?

Ett pris på runt 5000-6000 kronor tycker jag är rimligt i dagsläget om Telia inte vill förlora för mycket försäljning till parallellimporten från USA och andra länder.

På tal om parallellimporten, vi som äger en privatimporterad Iphone ”classic” måste i dagsläget gå över ån efter vatten och beställa reservdelar från USA eller Kina. Är det något som iphonebutiken kommer att serva oss med?

Jag äger själv en privatimporterad iPhone och vi lagerför redan många av Classicens reservdelar och tillbehör. Så självklart ska vi inte bara ha fokus på 3G-versionen.

Härligt! En sista fråga: om Steve Jobs drar upp en sista överraskning ur hatten i natt (i samband med 3g-lanseringen, reds anmn), vad skulle du då helst se att det var?

På ett personligt plan hade jag gärna sett mindre rigida kontroller och avtal när man köper iPhone på plats i USA. Jag ska nämligen dit på en mässa i augusti och saknar amerikanskt personnummer och legitimation så det ser mörkt ut på 3G-fronten för mig.

Tack och lycka till med butiken!

Tackar!

  • iPhonebutiken.se startar sin försäljning imorgon, fredag 11 juli, men du kan tjyvkika på webbsidan redan idag.

3 svar på ”Dan Nilsson och iPhonebutiken.se”

Den där Dan verkar vara en skön snubbe. Nu hoppas jag bara att någon startar en seriös webshop för importerade iphones.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *