Kategorier
Random.app

En ny bakgrundsbild varje dag

En crazy glödlampa

Tycker du att din telefon börjar bli gammal och mossig? Vill du ha förändring? Ofta?

Hav förtröstan – Mystical Forest presenterar var dag en ny bakgrundsbild som du kan använda till din iPhone 🙂

Andra bloggar om: , , ,

2 svar på ”En ny bakgrundsbild varje dag”

Detta är en fråga som jag hoppas att någon kan svara på. På Telia ger de olika svar.

Eftersom jag ringer lite men sms-ar mycket, valde jag Mina vänner (69 kr) + 5000 gratis Sms (99 kr). Det innebär att jag ska betala 168 kr per månad, plus de telefonsamtal jag gör. Därför blev också själva telefonen dyrare (3400 kr) än om jag hade valt något av i-alternativen.

Nu har jag testat telefonens möjligheter och misstänker att iPhone drar kostnader när jag till exempel spelar spel även när det inte är onlinespel. Inte mycket, men dock, många små K blir plötsligt en stor MB. Nyss kollade jag efter att inte ha ringt, inte mottagit telefonsamtal, inte sms-at, inte surfat, inte emailat… och det visar sig att ha telefonen liggande på köksbordet kostar 1 öre på en timme… fniss… det kan tyckas en piss i missisippi men på en månad blir 1 öre/timme = 72 kronor.

När jag nyss synkade med iTunes och tog emot en uppdatering av själva iPhone så kostade det 5 kr. Detta kan jag se eftersom jag testar telefonen med ett refillkort som jag har pengar kvar på.

På Telia ger de olika svar. En del säger att det inte kostar något om jag inte är ute på nätet, och att det inte ska kosta något när jag synkar med datorn. Andra säger att iPhone ständigt håller kontakt utåt och därför också drar med sig nätkostnader, och att man därför ska det abonemang som ger fri uppkoppling (199 kr). Någon säger att ”det beror på” om synkningen kostar eller inte. Beror på vad? Det fanns inget svar på det.

Någon menar att det är det som är grejen med iPhone. Men! Reklamen framhåller att iPhones styrka är att den består av tre delar; telefon, ipod och nät. Jag anser att man ska kunna använda bara två av dessa tre delar utan behöva betala för den del man inte använder.

Det intressanta är, att om någon tex har iMini och får 100 MB gratis, och surfar för 100 MB, hur många av dessa äts så att säga upp av själva telefonen? en MB? två? tio?

Är ni med på vad jag menar? Jag kanske är ett iFån, som tror att den ska fungera som en vanlig telefon, och att ”alla andra” vet att den drar bara för att den existerar. Eller innebär det att tusentals abonnenter inte fått adekvat information?

ylva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *