Kategorier
Random.app

Högt pris på obunden iPhone från Telia

Iphone liggandes

Det spelar ingen större roll att Telia tiger som muren. För var rapport som ramlar in om den internationella prissättningen av iPhone 3G får vi en ledtråd om det kan komma att se ut när iPhone äntligen lanseras i Sverige den 11 juli: 

  • Italienska Telecom Italia, kommer som vi tidigare berättat, i enhet med EU’s konsumentlagstiftning, att tvingas sälja iPhone utan abonnemang. Priset blir 499 euro (4600) för en modell med 8GB och 569 euro (5250 kr) för 16GB (enligt MacNN). Även Vodafone rapporteras bli återförsäljare.
  • I Sydafrika lär priset för en iPhone med kontantkortsupplägg bli ca 7000 rand, alltså 5355 kr med dagens kurs. 
  • Brittiska O2 har tidigare meddelat att de kommer att sälja obundna enheter för 350 brittiska pund (cirka  4100 kr). 
Med tanke på att Telia kommer att gå in för att sälja så många telefonabonnemang som möjligt kommer inte priset för de upplåsta telefonerna att bli allt för lågt. Priset hamnar nog runt 5800 kronor. 
Då kalkylerar vi med att en bunden telefon kommer att gå på ca 2200 med med ett 24 månaders abonnemang som ger dig obegränsad datatrafik för 499:- månaden. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
 

3 svar på ”Högt pris på obunden iPhone från Telia”

Med tanke på att Telia kommer att gå in för att sälja så många telefonabonnemang som möjligt kommer inte priset för de upplåsta telefonerna att bli allt för lågt. Priset hamnar nog runt 5800 kronor.
Då kalkylerar vi med att en bunden telefon kommer att gå på ca 2200 med med ett 24 månaders abonnemang som ger dig obegränsad datatrafik för 499:- månaden.

Väldigt skrämmande.. hoppas att det inte stämmer.

Låter iofs rimligt om man jämnför med vad en Iphone (gen1) med abb i Tyskland har kostat förut.

Låter skrämmande, efter dom 24 månaderna så blir det alltså ett slutpris på telefonen på: 13976 :-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *