Kategorier
Random.app

Italiensk operatör erbjuder iPhone 3G utan bindningstid?

Den norska bloggaren Arnstein Larsen refererar i ett blogginlägg till den italienska tidningen La Repubblica som med bestämdhet hävdar att Telecom Italia kommer att agera återförsäljare åt iPhone i Italien.

Så långt inget underligt – Telecom Italia är en stor operatör, inte helt olika Telia med en bakgrund som statligt företag som på senare år privatiserats. Det udda är att La Repubblica påstår att telefonoperatören kommer att sälja iPhone 3G utan vinstdelningsavtal och utan abbonemangstvång.

Om informationen stämmer skulle det innebära att Apple går i från sin, i USA framgångsrika modell med exlusiva operatörsavtal, och släpper lös iPhone 3G ”fritt” på den europeiska marknaden. Eftersom försäljningssifrorna i Europa hittils varit en besvikelse och Apple stångats mot EU’s konsumentlagstiftning är det inte ett helt osannoligt scenario.

En ”frikopplad” iPhone innebär dock att Apple måste börja få in pengar på annat sätt, t.ex. genom höjda försäljningspriser och provisionsintäkter via försäljning av officellt stödda tredjepartsprogram, något som skulle förklara intresset av en stängd programvarumiljö och utvecklingsincitament som iFund.

Någon som vågar sig på att gissa vad en upplåst, abbonemangsfri, iPhone 3G kommer att kosta? Antagligen blir den en bra bit dyrare än 3999kr.

Andra bloggar om: , , ,

7 svar på ”Italiensk operatör erbjuder iPhone 3G utan bindningstid?”

säkert runt 130.000(ex moms) och så kan man köpa till laddare och hörlurar för 20.000 extra.

nja efter 6 månader kanske priset sjunker med en tusing eller så haha

damn apple tur att man hade vägarna förbi miami när dollarna va låg.

dumma amerikaner deras lägsta abonnemangsaavtal är på 60 dollar!?!

under tiden springer vi runt i sverige med vårat commviq kompis och ringer gratis(fy fan va vi e bortskämda haha!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *