Kategorier
Random.app

iBooks och svensk App Store för svenska iPad-användare

Den här veckan bjuds det på goda nyheter för de som importerat iPads till Sverige.

Fram tills för några dagar sedan fick de som importerat iPad’s från USA till Sverige krångla med presentkort till amerikanska App Store för att kunna handla program till sina paddor. Nu har det dock ljusnat lite – i veckan öppnades svenska App Store för iPad.

Tidigare har man om man loggat in med svenskt iTunes-konto ett meddelande om att App Store inte varit tillgängligt i det aktuella landet. Under gårdagen började användare upptäcka att man börjat få tillgång till iPad-App Store’s utanför USA.

Öppningen är föga förvånande, då iPad lanseras i ytterligare nio länder den 28 maj, Australien, Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Schweiz, Spanien, Storbritannien och Tyskland.

I samband med utrullningen av iPad-App Store internationellt började man på Apple även iBook Store, Apple’s butik för e-böcker på iPad.

Än så länge verkar det förvånande nog endast finnas gratistitlar, men betalböcker lär dyka upp så småningom.

Som man nämner på Applebloggen TiPb är det här en intressant utveckling, då en industri präglad av licensiering och kontrakt på lokal nivå plötsligt läggs i händerna på en ny distributionsmetod, som dessutom är internationell. Hur Apple hanterar detta och hur mycket innehåll som kommer att finnas tillgängligt i hur många länder återstår att se.

Ett svar på ”iBooks och svensk App Store för svenska iPad-användare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *