Kategorier
Random.app

#24hbc: MightBe.Me

Äntligen har någon tagit tag i saken och gjort det roligt att vara arbetslös tack vare nya tekniker. Team Bonnier R&D har med hjälp av jobbannonser från Workey, kontaktinfo från Eniro och Layar som grund-app skapat ett annorlunda sätt att hitta ett nytt jobb.

Är du arbetslös, har en iPhone och har ett hum om var du vill jobba så är Layar-lagret MightBe.Me som Bonnier R&D har knåpat ihop något för dig.

MightBe.Me är en slags mashup som gör det roligare att hitta ditt nya drömjobb. Själva stommen i appen är Augmented Reality-appen Layar där man sedan har tagit in jobbannonser från platsannonssökmotorn Workey. Men för att kunna placera ut annonserna rätt på kartan behövs även adress till företagen, något Workey bara levererar på stadsnivå. För att få fram infon gör man en Eniro-sökning och filterar ut orelevanta resultat för att sedan plocka ut den rätta adressen.

Sedan är det bara att ge sig ut på en promenad på stan och hitta drömjobbet vid den perfekta geografiska positionen.

Står du till exempel utanför Bonniers konsthall räcker det att hålla upp mobilen framför byggnaden för att se om det finns några lediga jobb

Team Bonnier R&D består av Björn Jeffery, Fredrik Davidsson och Paulina Söderlund.

Ett svar på ”#24hbc: MightBe.Me”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *