Kategorier
Random.app

Lås upp iPhone 3GS till Tele2

Äntligen har vi lagt rabarber på en iPhone 3GS. Svart blev den, och med 16 GB. Införskaffad hos Telia, men den är tänkt att användas med operatören Tele2/Comviq istället, och det innebär att den måste låsas upp, vilket är en ganska enkel process.

Efter problemen och de olika leveransdatumen fick jag till slut ett SMS igår om att en iPhone 3GS 16GB låg och väntade på mig på Telia-butiken. Efter att ha hämtat ut den idag var det dags för jailbreak och upplåsning, vilket är obligatoriskt om man vill använda andra operatörer än företaget du köpte iPhonen på (om den inte redan är upplåst, det vill säga). Det hela är en mycket enkel process, och jag valde i stället för redsn0w att använda purplera1n (som vi tidigare skrivit om) för jailbreakningen.

OBS! Vi har endast testat detta på en Telia-låst iPhone 3GS med 3.0-firmware (inte 3.0.1). Vi tar ej ansvar för eventuella fel som kan uppstå. Allt du gör sker på egen risk.

 1. Hämta ut iPhonen på Telia. Ingen registrering görs i butik (du måste dock kunna bevisa att du redan har ett abonnemang hos Telia, om du inte har Telia föreslår vi att du tar med dig någon med Telia-abonnemang som ”köper ut” iPhonen åt dig), utan det enda du behöver första gången du startar telefonen är ett SIM-kort från Telia som du sätter i iPhonen innan du stoppar in telefonen i datorn och iTunes.
 2. Koppla in USB-sladden i iPhonen och datorn, öppna iTunes. När du ser alla ikoner (”hemskärmen”) på iPhonen kan du ta ut SIM-kortet och stänga ner iTunes.
 3. Ladda ner, öppna purplera1n och dubbelchecka att du stängt ner iTunes.
 4. Ha iPhonen inkopplad i datorn med USB-sladden och tryck på Make it ra1n!. Nu startar telefonen efter ett tag om och går in i återställningsläge. Efter ytterligare ett tag dyker en bild på skaparen av purplera1n upp som lite tidsfördriv.
 5. När iPhonen verkar ha startat om och ser ut att fungera som vanligt försöker du hitta applikationen Freeze, som har en helt vit ikon, på din iPhone.
 6. Tryck på knappen Install Cydia och låt iPhonen göra resten av jobbet. När det står Finished! kan du gå till hemskärmen.
 7. Starta om din iPhone.
 8. Om allt gått rätt till har du nu Cydia som en applikation på någon av dina hemskärmar.
 9. Öppna upp Cydia. Gå till Manage > Sources. Tryck på Edit och sedan Add.
 10. I rutan som poppar upp skriver du in http://repo666.ultrasn0w.com (notera nollan istället för bokstaven o i sn0w), tryck sedan på Add Source. Cydia kommer nu uppdatera sina källor.
 11. När uppdateringen av källorna är klar trycker du på Return to Cydia, och sedan på Done. Tryck nu på repo666.ultrasn0w.com. Välj ultrasn0w, sedan Install och Confirm.
 12. Starta om iPhonen och sätt sedan i valfritt SIM-kort.
 13. Voila! Om allt gått rätt till är det nu klart. Glöm inte att ställa in rätt APN under inställningarna som du får av operatören.
 14. Jag har dock upplevt vissa problem med 3G på Tele2s nät, men jag är ej ensam om det.

80 svar på ”Lås upp iPhone 3GS till Tele2”

Om man köper iphone 3Gs med telia måste man låsa upp den går den att använda ändå bara man kopplar in i itunes

Hej, jag har en liten fråga ! ?

Om jag nu köper en iPhone, av en kompis eller tradera, asså helt enkelt begagnad.

och jag har Telenor abonemang och iPhone är låst till telia, kommer detta att funka att stoppa in mitt telenor kort och jailbreaka telefonen med telenor, eller måste man göra de med ett telia kort ?

om de går att jailbreaka med ett telenor kort i en låst telia telefon, så kommer jag ju inte ut på internet, eftersom den är låst till telia, hur ska jag då kunna ladda hem alla apps och kunna låsa upp iPhonen?

kan de va någon snäll som kan svara på detta om ni har lyckats att låsa upp så, eller om något snille bara vet hur man gör.

tacksam för svar snarast ! =)

Det funkar ju inte !!! Den är låst till 3 & jag har telia . har gjort som de står men det funkar ju inte !!!!!! 
Har jag gjort för fel ???? 

Apples nya iPhone 4S (16 GB, 32GB, 64GB vit eller svartVar en av de första att äga den nya Apple iPhone 4S! Nya funktioner inkluderar 1080pvideoinspelning, en 8MP kamera, Intelligent röststyrning assistent, Airplay spegling, dual-core A5 processor, dubbla antenner för 2x nedlänk hastighet, och så mycket mer!Kontrakt gratis! Factory Olåst. Fungerar med alla GSM-nätNytt: En helt ny, oanvänd, oöppnade i sin originalförpackning. Med 1 års världsomfattandegaranti.Din nya iPhone 4S kommer att skickas till dig med fri frakt16GB = 500 $32 GB = 550 $64GB = 600 $Xmas Promo Ready!Kontakt: expansys-uk@gmx.comMSN / e-post: expansys-mobile@hotmail.comcaswell-mod@hotmail.comSkype: apple.iphone.4s

Jag tänkte ge detta ett försök, men jag undrar bara; vilka konsekvenser kan det få skulle det inte fungera eller om jag råkar göra något fel.. Förstår så klart att det skulle bero på felet men you get the picture..

Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *