Kategorier
Random.app

Lås upp iPhone 3GS till Tele2

Äntligen har vi lagt rabarber på en iPhone 3GS. Svart blev den, och med 16 GB. Införskaffad hos Telia, men den är tänkt att användas med operatören Tele2/Comviq istället, och det innebär att den måste låsas upp, vilket är en ganska enkel process.

Efter problemen och de olika leveransdatumen fick jag till slut ett SMS igår om att en iPhone 3GS 16GB låg och väntade på mig på Telia-butiken. Efter att ha hämtat ut den idag var det dags för jailbreak och upplåsning, vilket är obligatoriskt om man vill använda andra operatörer än företaget du köpte iPhonen på (om den inte redan är upplåst, det vill säga). Det hela är en mycket enkel process, och jag valde i stället för redsn0w att använda purplera1n (som vi tidigare skrivit om) för jailbreakningen.

OBS! Vi har endast testat detta på en Telia-låst iPhone 3GS med 3.0-firmware (inte 3.0.1). Vi tar ej ansvar för eventuella fel som kan uppstå. Allt du gör sker på egen risk.

 1. Hämta ut iPhonen på Telia. Ingen registrering görs i butik (du måste dock kunna bevisa att du redan har ett abonnemang hos Telia, om du inte har Telia föreslår vi att du tar med dig någon med Telia-abonnemang som ”köper ut” iPhonen åt dig), utan det enda du behöver första gången du startar telefonen är ett SIM-kort från Telia som du sätter i iPhonen innan du stoppar in telefonen i datorn och iTunes.
 2. Koppla in USB-sladden i iPhonen och datorn, öppna iTunes. När du ser alla ikoner (”hemskärmen”) på iPhonen kan du ta ut SIM-kortet och stänga ner iTunes.
 3. Ladda ner, öppna purplera1n och dubbelchecka att du stängt ner iTunes.
 4. Ha iPhonen inkopplad i datorn med USB-sladden och tryck på Make it ra1n!. Nu startar telefonen efter ett tag om och går in i återställningsläge. Efter ytterligare ett tag dyker en bild på skaparen av purplera1n upp som lite tidsfördriv.
 5. När iPhonen verkar ha startat om och ser ut att fungera som vanligt försöker du hitta applikationen Freeze, som har en helt vit ikon, på din iPhone.
 6. Tryck på knappen Install Cydia och låt iPhonen göra resten av jobbet. När det står Finished! kan du gå till hemskärmen.
 7. Starta om din iPhone.
 8. Om allt gått rätt till har du nu Cydia som en applikation på någon av dina hemskärmar.
 9. Öppna upp Cydia. Gå till Manage > Sources. Tryck på Edit och sedan Add.
 10. I rutan som poppar upp skriver du in http://repo666.ultrasn0w.com (notera nollan istället för bokstaven o i sn0w), tryck sedan på Add Source. Cydia kommer nu uppdatera sina källor.
 11. När uppdateringen av källorna är klar trycker du på Return to Cydia, och sedan på Done. Tryck nu på repo666.ultrasn0w.com. Välj ultrasn0w, sedan Install och Confirm.
 12. Starta om iPhonen och sätt sedan i valfritt SIM-kort.
 13. Voila! Om allt gått rätt till är det nu klart. Glöm inte att ställa in rätt APN under inställningarna som du får av operatören.
 14. Jag har dock upplevt vissa problem med 3G på Tele2s nät, men jag är ej ensam om det.

80 svar på ”Lås upp iPhone 3GS till Tele2”

Hej. Jag undrar hur det är med interneten och olika appsen när man har tele2. Jag funderar på att köpa en iPhone 2G (den första iPhonen) med operativsystem 3.0. Man har ju olika apps som twitteriffic, facebook, blocket osv. Betalar man när man går in på dom när man har tele2/comviq kompis?

Tacksam för svar!

Så om jag beställer ett t.ex Telia Mobil Prata på abbonemang tillsammans med en iphone så kan jag bara hämta ut den och säga att jag ska göra registreringen hemma?

förstår självklart att man kan ha comviq!

Men måste ja fortfarande inte betala månadsavgiften till abonnemanget?

Hej,

Det står att ni upplevt vissa problem med 3G i Tele2’s nät. Vad för slags problem pratar vi om? Jag är nämligen i tagen att köpa en 3GS med kontantkort från antingen 3 eller Halebop, och sedan jailbrake:a och låsa upp den för att slutligen använda den med mitt Tele2-abonnemang.

Mvh

Märkligt att den ska tappa 3G’t när det som sagt är Telias och Tele2’s gemensamma nät. Borde inte ske över huvud taget.

Dock så såg jag att när ett Teliakort sitter i så står det 3G, men när ett Tele2 sitter i så stod det Sweden 3G.
Mer han jag inte göra för att jag hade inte APN-inställningarna till hands efter upplåsningen. Det var bara ett test på några minuter för att se om upplåsningen funkat…

Klart störande om den ska tappa 3G, iaf om du strömmar musik för tillfället.
Sen ifrågasätter jag att dom verligen har samma 3G nät. Tele2 upplever jag sämre 3G täckning här hemma än Telias.

Har kommit över en 3GS som är låst till Telia. Jag har försökt att låsa upp den, med hjälp av instruktionerna och purplerain. Men när telefonen ska starta om så hänger den upp sig. Telefonen har 3.0.1 kan det bero på det? Jag har för mig att jag har läst någonstans att upplåsningen ska funka även med detta OS. Nån som kan hjälpa mig??

Jag har en mobil som är låst till tre men är sugen på en 3GS. Kan jag köpa ut en från t.ex. tre med kontantkort och sen sätta i mitt sim från min mobil och sen skaffa ”Tre Surf” (eller liknande) till det så att jag kan surfa utan att det kostar skjortan, som jag antar att det skulle göra om jag surfar med kontantkort? Vad är det absolut bästa att göra i min situation? Skulle helst vilja ha en 3GS med Tele2 då de flesta jag känner har det nuförtiden.. Ni får ursäkta min okunnighet men är inte allt för bra på detta! 🙂

tjena, jag ska till usa snart och funderar på o köpa en iphone 3gs där och jag undrar om de går att använda dem i sverige så jag inte köper en i onödan 😛

Jag har lyckats med konststycket att köpa en iPhone 3Gs från Tele2!
Det var i samband med tecknande av ”affärspaketet” och en direkt fråga om iPhone som det gick att lösa.
Med ett nytt sim-kort för 3G och lång väntan på leverans (en månad!) så kom den utkörd med bud i fredags kväll.
Efter att ha registrerat sim-kortet på lördagen så rullade telefonen igång, och fungerar perfekt.
Men med förvånad blick så ser jag att det står Telia 3Gsom operatör!
Snabbt in och kollar inställningarna, Jo då, den var inställd på S Comviq! men Sweden 3G som operatör?!
Så jag har en telefon som är inställd på S Comviq, visar Sweden 3G i inställningarna och det står Telia 3G i övre vänsterkant på displayen?!
Vad ringer jag på för nät? Fick dessutom problem att ställa in mobilen för datatrafik och mms.

Då ringer man ju kundtjänst såklart, Jo just det !!
Haha .. glöm det !
I helgen var det ingen som visste något.
I morse var det visst något problem i Stockholm med nya sim-kort och dom jobbade på problemet!
Vid andra försöket fanns tydligen inte det problemet??? Jag fick rådet att gå in på iPhones hemsida????? kontakta iPhones kundtjänst??????? eller Googla på problemet.
Vilket stöd man får som kund.
Jag ska vänta ett par dagar och gå in och kolla min faktura, sen får vi se var det bär.

mvh .. Comviqkund sedan 1995

Tack för svaret, då känner jag mig lugn. 🙂
Ibland står det faktiskt Sweden 3G men även S Comviq.
Men S Comviq kanske det står när det saknas 3G täckning, har inte hunnit kolla det ännu.
Det är ju lite märkligt att inte kundtjänsten på Tele2 (företag) kan komma med ett sånt svar.

Tack för hjälpen!

.. / Comviqkund sedan 1995

Får man fråga vad du fick betala för din telefon från Tele2?
Jag har oxå varit kund där sedan mitten av nittiotalet och är nu lite sugen på en iPhone. Funderar på om det fungerar att ”skrämmas” och säga att man ska byta för att få en bra deal på telefonen men även lite bättre pris på abbonemang…

Kan man fortfarande uppdatera sin iPhone till 3.1 och nyare programvaror efter man jailbrakeat den eller går det inte uppdatera den efteråt?

Hej, jag får min iphone på tisdag av telia.. Men jag vill jailbraka den så jag kan ha comviq, finns det på nåt sätt man kan göra så man kan behålla fri surf också? Känns onödigt att betala surf i 24 mån utan att kunna använda det….

Gurran: Vad jag har hört levereras nya iPhones med 3.1, och det finns ännu inte verktyg för att låsa upp och jailbreaka iPhone 3GS som har 3.1-mjukvaran. Om det är en 3G ska det dock gå.

Tror inte jag förstår riktigt vad du menar med surfen där, är det hos Comviq eller Telia du har signat upp dig för 24 månaders surf?

Svara

Jag har satt upp abb. (3gs) hos telia 378/mån 24mån. Där ingår ju fri surf också… Men vadå kmr de nya leveranserna av iphone med 3.1? Hur vet man det då? Kan man ändra versionen till 3,0?

Gurran: Fri surf finns att köpa till hos Tele2/Comviq (osäker på hur det är med kontantkorten dock), men du kan inte flytta över från Telia och säga upp abbet där utan att betala för alla 24 månaderna.

Vad jag har hört levereras iPhonarna nu med 3.1. 3.0.1 är en helt annan version, och man kan inte nedgradera till 3.0-versionerna i dagsläget eftersom Apple inte signerar de versionerna längre.

Svara

hej.jag missade att aktivera telefonen genom att sätta in simkortet i telen från början.allt annat funkar förutom att ja inte får någon mottagning nu,jag har 3.0.1 och 04…..finns de något jag kan göra för att det ska funka?för jag kan ju inte återställa den för då uppdateras den ju:S snälla hjälp mej

Hej! jag köpte en iphone 3G 3.1 igår fast den är låst till telia vilket jag har tele 2 comviq. det finns ännu ingen upplåsning till 3.1 fick ja reda på idag.. är det någon som vet när det typ kommer vill så gärna veta?
Tänkte också fråga; kan ja köpa ett telia startpaket kontantkort för att använda iphonen så länge? kommer det funka?
tacksam för alla svar!!
MVH

Sara: Ingen förutom utvecklarna själva vet hur lång tid det kommer att ta, men tidigare har det inte dröjt jättelång tid för att få fram ett verktyg för att låsa upp 3.1.

Ja, du kan köpa ett Telia-kontantkort och sätta i det så länge.

Svara

Hej!
Jag har en iphone 3gs men när jag försöker låsa upp den genom purplera1n så stannar det vid när ”skaparen” visas på displayen?
Jag har valt versionen som är till en mac dator också eftersom det är det jag använder. Jag har också i ett sim-kort från 3 när jag startar upp. Men det går alltså inte längre än till skaparen visas på displayen.

Hej! Behöver hjälp! Försökte göra enligt ovan instruktion men har nu lyckats med att återställa telefonen och samtidigt uppdatera den. När jag nu trycker makeitr1n händer ingenting alls.
Nu har jag en telefon utan kontakter och allt. Dessutom kan jag inte använda mitt Telenor abonnemang som jobbet har porterat till.
Går det att få bort låsningen när man har uppdaterat?

Tacksam för hjälp!

Mvh Johanna

Nu med korrekt mailadress.

Hänger inte med över huvud taget :S
Jag har fått tag på en iphone 3.1.2 och den går inte att låsa upp operatörs låset?
Har telia (halebop) Men vill ha tele 2 !?

Hej, Ska få min iphone imorgon o undrar om man kan låsa upp den utan att jailbreaka? Kommer nämligen få 3abonomang men vill ha mitt gamla (tele 2 kompis) Och kan man låsa upp den överhuvudtaget? 🙂

Jag har också 3.1.2. 3G från uk. Nu måste jag låsa upp den för att kunna använda den hemma men jag vet inte vart jag ska gå. Vågar inte testa hemma tror jag. Finns det ställen i stockholm som gör det åt mig?

Hej!
Jag undrar om det går bra att köpa en Iphone 3GS i Thailand nu och låsa upp den så att man kan använda den med comviq som abonemang?
tacksam för svar snarast möjligen, då denna nukommande lördagen är deadlinen!

Inatt kommer en release från GeoHot som är personen bakom upplåsningsprogrammet för nya iphonen. Det innebär att alla kan låsa upp sina Iphone’s.
Mer går att läsa här på hans blog, http://iphonejtag.blogspot.com/ och upplåsningsprogrammet kommer att kunna laddas ner här, http://blackra1n.com
Än så länge finns bara jailbreak programmet där, och komihåg att det alltid ska vara gratis att låsa upp sin iPhone!

Hejsan, jag har lite problem med att om jag startar om den måste jag boota den med blackra1n igen, och sen får jag inte igång MMS! någon som kan hjälpa?

Hej gott folk! Det går att låsa upp iPhone 3G. 3.0.1 väldigt enkelt men Dock blir jag störd på att min slår om till Telia E vafan är E vad står det för när jag har 3G kort i? Sedan slår den om till alla möjliga nät.

Jag har ett abononang på Telia jag vill köpa en 3gs måste jag skaffa ett nytt abonemang för att kunna köpa en låst 3gs från Telia? För jag vill ha samma abonemang som jag har nu till den nya mobile.? Skicka svaret till min mail/ Mvh walle tack i förhand

E:et betyder att du tappat 3G-täckningen och går över till Telias EDGE-nät, som är upphottad datatransfer via det vanliga GSM-nätet. Det går slöare än 3G men är ju i alla fall bättre än ingen täckning alls.

Du borde kunna få en ny 3GS om du förlänger ditt nuvarande abbonemang med två år.

Hejsan!
Jag har samma problem som Michael ovan att jag inte kan boota om telefonen (v 3.1.2) utan att använda blackra1in igen.
Ingen som kommit på en lösning under senaste månaden?

– Maria

Hej! Jag har just bytt upp min gamla trotjänare Iphone 2G till en 3G, och allt funkar bra. Men jag har bieffekten att den slår om från Tele2/Comviq till Telia som operatör. Är det någon som vet varför och om det kostar mer pengar när det gör så?

Hälsningar från Anna en glad Iphonetjej

Det beror på att Tele2 (Comviq) delar 3G-licens och nät med Telia, så det ska vara så. Inget som riskerar att kostar extra alltså.

Det beror på att Tele2 (Comviq) delar 3G-licens och nät med Telia, så det ska vara så. Inget som riskerar att kostar extra alltså.

Heelp, jag blir knäpp. Det går inte att surfa via Tele2 med min iPhone 3GS, spelar ingen roll om 3G är avstängt eller ej. Luren kopplar till trådlösa nätverk men så fort jag stryper den funktionen hittar den inget nät. Jag har rätt APN och luren är helt ny så inga uppgraderingar behövs… Och på Tele2 ser de förmodligen ut som fågelholkar när jag ringer, de har ingen aaaaaning om vad det kan vara. Nån som har någon misstanke om vad som kan vara problemet? Tack!

Hej!

jag har 2 frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på 🙂

1. http://emporiolive.com/product_info.php?currenc

På den där sidan så står det ju klart och tydligt att iphonen ej är opretatörslåst – visst borde jag då kunna beställa hem och stoppa i mitt Tele2/comviq-simkort?

2. Någon nämnde tidigare att det går fin fint att köpa Iphone från USA:

http://www.apple.com/iphone/buy/

Kan jag då be en kompis i USA att beställa hem en 32GB 3GS från apples hemsida för bara ca 2100 kr och sen bara stoppa i mitt Tele2/Comviq-simkort? 😮 Låter som en väldigt stor skillnad från de 8000 den kostar i Sverige?

Tacksam för svar! 🙂

Har gjort som det står, har visserligen ingen Telia-kort eller registrerad utan köpte den från en kompis. Jag gör som det står (utan något Telia-kort) men får ingen täckning när allt är klart. Wifi fungerar dock korrekt. Vad är problemet?
Tack!

hej när vill jag ladda ner programmet för jag medelande att en dll file saknas. vad kan det här berors på. tack

Om du inte redan har kommit över lösningen till detta så måste du lägga in programmet i din Apple mapp 🙂

Funkade till Telenor.

Tack så mkt för guiden! Den första som verkligen fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *