Kategorier
app store

Nätdisken Dropbox nu även på iPhone

Den populära nätdisken Dropbox, som till skillnad från iDisk även kan användas av Windows och Linux-användare, har släppt en iPhoneklient.

Dropbox är en populär lösning för backup och fildelning där en fysisk mapp på användarens dator (eller datorer) ständigt synkas med en nätbaserad kopia. Undermappar kan delas med andra dropboxanvändare och filer kan med ett högerklick göras offentligt tillgängliga via webben.

Ett instegskonto med 2 GB är gratis. Den som vill ha mer utrymme kan köpa upp till 100 GB extra  lagring ($19.95/mån) eller få gratiskontot utökat genom att bjuda in nya användare och få kontouppgraderingar i rekryteringsarvode.

iPhoneappen kombinerar smidigt orginaltjänstens och telefonens fördelar: det går enkelt och smidigt att söka bland de filer som lagras online och genom att stjärnmärka objekt spars de för offlineläge.

Media som kan öppnas av iPhone OS går också att öppna inne i Appen: att bläddra bland bilder går förvånadsvärt snabbt och det fungerar fint att streama MP3:or  även över 3G.

En annan finess är att bilder och video som skapas direkt inne i programmet lagras direkt online. Det är en härlig känsla att höra ”ny fil”-pluppet på sin dator strax efter att man tagit ett kort på telefonen.

Men allt är inte bra och det märks att det handlar om en första version. Vissa grundfunktioner, som flytt och omdöpning av filer, saknas fortfarande.

Även den möjligheten att direkt dela objekt till andra dropboxanvändare, saknas, i stället kan du  ful-dela filer genom att via mail skicka en ”webblänk” till en fil. Alla som känner till den unika urlen kan då utan lösenord ladda ner filen i 30 dagar. Praktiskt, men knappast hög säkerhet.

Trots dessa brister är Dropbox för iPhone fortfarnde en väldigt bra tjänst som drastiskt ökar nyttofaktorn på din telefon.

Har du inte redan ett konto? Ladda ner gratisversionen av Dropbox och besök sedan App Store för att ladda ner iPhone-Appen.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

3 svar på ”Nätdisken Dropbox nu även på iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *