Kategorier
app store

Ping! – Nytt chattprogram som ersätter SMS mellan iPhone-ägare

Har du många iPhone-kompisar som älskar att SMSa dig och dina andra iPhone-kompisar, men har du inte fria SMS och saldobeskedet tickar på av alla SMS? Ta en titt på appen Ping! som är tillfälligt gratis att ladda ner.

För dig som har många vänner med iPhone är appen Ping! verkligen prisvärd. Den lanserades i dagarna och har ett premiärpris på ynka noll kronor.
Det appen gör är att skicka chattmeddelanden mellan iPhoneanvändare som har appen installerad. Meddelandena kan helt och hållet ersätta SMS då push-tekniken används och appen känns mycket rapp och robust. I och med att det inte kostar något (utöver datatrafik, som du antagligen redan har fastpris på) så är det ett bra alternativ om du inte vill fylla på din mobilräkning med en massa SMS-meddelanden.

När du öppnar appen för första gången får du välja användarnamn (välj något du kan stå ut med en längre tid, då du inte kan byta användarnamn senare). För att skicka meddelanden till dina kompisar är det enda du behöver deras användarnamn. Så fort du får ett meddelande från någon annan kickar push-notifikationerna in och visar meddelandet.

Ping! har fått enormt gott mottagande på Twitter och tidigare användare av Blackberry säger att det är exakt som Blackberry Messenger.

En sak jag dock har märkt, men som endast jag verkar ha råkat ut för, är att inkommande meddelanden alltid visas som dubletter i chattvyn. Vi får se om det är en barnsjukdom som löser sig med tiden, eller om det kvarstår.

Nedladdning av appen är alltså starkt rekommenderad, den är också så simpelt gjord att du inte behöver lära dig någonting.

6 svar på ”Ping! – Nytt chattprogram som ersätter SMS mellan iPhone-ägare”

Jag gillar verkligen Ping! Det är inte är det första programmet som använder push för att skicka meddelanden mellan iphones, men det är det första som gör det smidigt och sms-likt. Och det går ju inte att slå priset.

Vet faktiskt inte varför det är så. Min iPhone är jailbreakad (under 3.0), men det fungerar förutom den lilla dubbelmeddelande-grejen.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *