Kategorier
utveckling

Nytt utvecklaravtal blockerar konverterade iphoneappar

I samband med släppet av utvecklarversionen av iPhone OS 4 uppdaterade Apple sina villkor för program som distribueras via iTunes App Store. En ny regel är att alla binära program måste skrivas direkt i  i programspråken Objective C , C eller C++, något som kan sätta P för appar som konverteras direkt från Flash-projekt.

Teknikskribenten John Gruber, som driver den Apple-orienterade bloggen Daring Fireball, har uppmärksammat en ny regel i det uppdaterade utvecklaravtal som nyss presenterades i Apple Developer Connection.

Den nya regeln kräver att program som komplieras för iPhone-plattformen ursprunglingen måste skrivas i de programspråk som Apple stödjer i sitt utvecklingspaket: Objective C , C samt C++, något som effektivt hindrar utvecklare från att ta genvägar genom att först bygga program i till exempel Adobe Flash eller C# och sen krosskompliera programmen.

I och med denna förändring blockerar Apple konkurrenten Adobes huvudfeature i kommande Flash CS5: flashkompliering för iPhone. Enligt Gruber är Adobe ”pretty much royally fucked”.

Läs mer hos Daring Fireball.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

Ett svar på ”Nytt utvecklaravtal blockerar konverterade iphoneappar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *