Kategorier
Random.app

Är din webbsida redo för iPad?

I lördags släpptes så äntligen iPad och naturligtvis blev det en succé: analytikerna talar om 700.000 sålda enheter under det första dygnet. Snart kommer paddan till Sverige – är din webbplats redo för en ny sorts besökare?

Hos Apple finns redan idag en bra men basic genomgång för vad du bör tänka på för att göra din sida iPadvänlig, Preparing Your Web Content for iPad: använd webbstandarder och tänk igenom din CSS.

Men iPaden kommer sannolikt att skapa ett helt nytt sorts surfbeteende när en ny användargrupp plötsligt möter multi-touch och dessutom inser att skärmbredden kan förändras genom att vända enheten åt sidan.

Om du vill gå steget längre och försöka kroka användarens touch-event för att bygga in extra funktionalitet rekommenderas Jonatan Larsson miniguide ”Så utvecklar du för iPad”.

Happy hacking!

Uppdaterat:

Om du inte har tillgång till iPad-emulatorn som följer med Apples utvecklingskit XCode så kan iPad Peak vara ett sätt att få ett hum om hur din webbplats ser ut på en iPad. I alla fall när det gäller dimensionerna på sidan …

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

3 svar på ”Är din webbsida redo för iPad?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *