Kategorier
app store humor

PCalc censurerar miniräknarsnusk

Att skriva roliga och/eller snuskiga ord på miniräknare har alltid varit roligt. Till exempel kan man skriva in en sifferserie, vända upp och ner på miniräknaren, och få fram ordet ”BOOBIES”. Men när TLA Systems skulle lansera sin miniräknare som iPhone-app blev det slut med roligheterna.

Vi har berättat om det tidigare, och internet svämmar över av historier om appmakare som fått sina appar nekade sin plats i App Storen på grund av små likheter, misstag eller funktioner som låter användarna nå internet (om det sistnämnda stämmer smackas en 12+-17+-åldersgräns på appen och får varningstexter om att den kan innehålla information om droger, tobak, alkohol och andra liknande saker).

För att TLA Systems skulle slippa en åldersgräns när man skickade in sin app till App Storen samlade man ihop en massa ”calculator words” och lade in alla ord i en databas i appen. När appen sedan märker av att du skrivit in en sifferserie som kan bilda ett stötande ord, och du sedan vänder på iPhonen visar appen en ”Censored!”-skylt i stället.

TLA Systems meddelar på sin blogg att man kommer samla på sig fler ord med tiden och inkludera dessa i databasen genom programuppdateringar.

PCalc (som appen heter) kostar 75 svenska riksdaler, men för allas säkerhet finns funktionaliteten även inbyggd i gratisversionen av appen.

Vi älskar app-tillverkare med humor.

Ett svar på ”PCalc censurerar miniräknarsnusk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *