Kategorier
app store

Photoshop till iPhone

För drygt ett år sedan släppte Adobe en onlineversion av Photoshop – Photoshop.com. Nu släpper man även en gratis iPhone-app som komplement till Photoshop.com med begränsat antal funktioner. Du kan bland annat göra dina bilder svartvita, ändra exponeringen och justera färgmättningen.Det är inga jättefunktioner som att öppna .psd-filer, hantera lager och göra avancerade saker som du kan göra i desktop-versionen av Photoshop. Nej, här handlar det istället om en avskalad version av en avskalad version.

Photoshop.com kan du göra mer grundläggande redigering som att ta bort röda ögon, skala om bilder, fixa med färgerna och liknande enkla manövrar du kan tänkas vilja göra på dina foton.
Med Photoshop.com Mobile (som appen alltså heter) får du tillgång till en bantad version av Photoshop.com direkt i handen. Det du kan göra är att, som vi beskrev i ingressen, göra bilderna svartvita, ändra färger och exponeringen, beskära bilderna och lite annat smått och gott. Man har även lagt till en del effekter man kan använda sig av – till exempel pop art.

Photoshop.com Mobile är gratis, men finns inte i den svenska appstoren. Om du ändå är nyfiken på appen, läs vår guide om hur du kan skapa ett amerikanskt iTunes Store-konto utan kreditkort.

[Läs mer: John Nack on Adobe]

4 svar på ”Photoshop till iPhone”

Ja, men det är nog för att Photoshop.com egentligen bara är till för amerikaner. Fast det är ganska enkelt att skaffa amerikanskt iTunes Store-konto…

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *